Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ján Langoš zomrel pri dopravnej nehode

Ján Langoš Zobraziť galériu (4)
Ján Langoš

BRATISLAVA - Šéf Ústavu pamäti národa (ÚPN) Ján Langoš († 59) dnes zomrel pri dopravnej nehode pri obci Drieňovec v okrese Košice - okolie. Podľa prvých zistení polície, Octavii combi, ktorú šoféroval Langoš, nedal prednosť vodič (49) multikáry, ktorý viezol štrk z blízkeho kameňolomu.

K nehode došlo o 7.35 h medzi obcami Turňa nad Bodvou a Drieňovec. Ján Langoš zomrel na mieste nehody, zraneného vodiča nákladného auta previezli do nemocnice.


Na mieste nehody sú policajti, záchranári a hasiči, ktorí odstraňujú následky nehody. Multikára skončila v priekope a auto šéfa ÚPN, ktoré je úplne zdemolované, leží na ceste v pravom pruhu v smere do Košíc. Doprava je odklonená.

Vozidlá sa zrazili po tom, čo vodič multikáry nedal prednosť Langošovmu autu, ktoré išlo po hlavnej ceste. Multikára bola podľa polície plne naložená štrkom. Bývalý federálny minister vnútra podľahol zraneniam na mieste nehody, šoféra nákladného auta previezli so zraneniami do nemocnice.

Autá sa pravdepodobne zrazili vo vysokej rýchlosti, o čom svedčí aj to, že predná časť jeho Škody Octavia bola úplne zdemolovaná. "Spredu ani nebolo možné poznať o akú značku auta ide," povedal ČTK muž, ktorý bol priamo na mieste nehody.

Polícia sa však k bližším okolnostiam nehody zatiaľ odmietla vyjadriť. Podľa hovorkyne Jany Demjanovičovej musia odborníci vykonať rôzne expertízy, ktorých výsledok podľa nej dnes určite nebude známy.

Langoš v minulosti prežil dve vážne dopravné nehody. V roku 1994 utrpel viacnásobné zlomeniny, keď auto, v ktorom cestoval, havarovalo na mokrej ceste pri Prešove. O necelé tri roky neskôr utrpel zranenie hrudníka, keď jeho auto narazilo do zvodidiel na ceste medzi Nitrou a Bratislavou.

Šéf ÚPN tragicky zomrel iba dva dni po tom, čo sa v aute zabil bývalý minister kultúry František Tóth. Ten zomrel po zrážke s vlakom na železničnom priecestí pri Trnave.

Ján Langoš by sa 1. augusta dožil 60 rokov.

Langoš až do svojej tragickej smrti rozplietal pavúka totality >>

Životopis Jána Langoša >>


Články o Jánovi Langošovi >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu