Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rybníček končí v STV

Riaditeľ STV Richard Rybníček
Riaditeľ STV Richard Rybníček

BRATISLAVA - Po vyše troch rokoch vo funkcii generálneho riaditeľa Slovenskej televízie (STV) by sa mal dnes Richard Rybníček (36) tohto postu vzdať. Podľa zistení Nového Času mieni svoje rozhodnutie dať na známosť členom Rady STV na jej dnešnom zasadnutí. A už má za seba aj náhradníkov!

Vedenie verejnoprávnej televízie sa k plánovanému odchodu svojho šéfa vyjadriť odmieta. „Nebudem to komentovať,“ povedal včera člen manažmentu STV Branislav Zahradník. Ten je podľa našich informácií horúcim kandidátom na Rybníčkov flek ako štatutárny zástupca. Ďalším by mal byť Ľubor Košút, ktorý má v estévečke pod palcom obchod a reklamu. Rybníček zasadol do riaditeľského kresla po svojom predchodcovi Milanovi Materákovi v januári 2003 a od tohto okamihu nenechal vo výškovej budove STV kameň na kameni. S dôkladnými čistkami začal hneď u odborárov, ktorým písomne oznámil, že z plánovaných 1 124 zamestnancov opustia televíziu ako prví práve oni. Všetci 19 navrhnutí boli členmi závodných výborov odborových organizácií. Ako ďalšie „odstrelil“ hlásateľky. Z obrazovky zmizli stálice typu Alena Heribanová, Emma Tekelyová či Soňa Müllerová. Hoci má Rybníček na rováši aj taký prešľap, akým je napr. nákup virtuálneho štúdia za 10 mil. Sk, o ktorom zabudol informovať Radu STV, vďaka Slovákov mu patrí za kúpu licencie na vysielanie megašou Slovensko hľadá SuperStar. Ako generálny riaditeľ STV prežil aj dve veľké lásky a rovnaký počet rozchodov. Obe jeho ľúbostné romance sa skončili po niekoľkých mesiacoch z dôvodu jeho pracovnej zaneprázdnenosti.
RYBNÍČKOVO DESATORO
I. - Január 2003 - v tajnom hlasovaní ho poslanci NR SR zvolili do funkcie generálneho riaditeľa STV. Exriaditeľa TV JOJ podporilo až 125 poslancov.
II. - Máj 2003 - v STV začal čistky u šéfov odborárov.
III. - Jún 2003 - z obrazovky odstavil hlásateľky. Nahradili ich upútavky.
IV. - September 2003 - podpísal 10-miliónovú zmluvu na nové virtuálne štúdio, no pozabudol na to upozorniť Radu STV. O mesiac neskôr tvrdil, že zmluvy sú ešte len pred podpisom a nepresiahnu sumu 250-tisíc Sk.
V. - Apríl 2004 - aj jeho zásluhou sa Slovensko stalo 29. krajinou, ktorá získala licenciu na vysielanie SuperStar.
VI. - Január 2005 - spustil druhú vlnu hromadného prepúšťania. Televíziu opustilo 42 pracovníkov.
VII. - Júl 2005 - priznal vzťah s absolventkou Ekonomickej univerzity Janou Krajčovičovou (26).
VIII. - November 2005 - podľa týždenníka TREND sa stal manažérom roka 2005.
IX. - December 2005 - zahorel láskou k moderátorke estévečkárskej relácie Extra, 25-ročnej prvej vicemiss SR 2000 Andrei Chabroňovej.
X. - Máj 2006 - STV prehrala mimoriadne vážny súdny spor so Štúdiom Beta. Krajský súd v Bratislave rozhodol, že zmluvy so štúdiom boli platné. Spor sa vracia na okresný súd, ktorý rozhodne, na aké odškodné má štúdio nárok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu