Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V stredu posledná rozlúčka s dvoma policajtmi, ktorí sa stali obeťou dopravnej nehody

Dopravná nehoda sa stala 20. júla o pol šiestej večer v Pezinku-Grinave. Zobraziť galériu (4)
Dopravná nehoda sa stala 20. júla o pol šiestej večer v Pezinku-Grinave.

BRATISLAVA - Posledná rozlúčka s dvoma policajtmi, ktorí podľahli ťažkým zraneniam po nehode, bude v stredu o 15.00 h v areáli Policajnej školy na Fajdalskej ceste v Pezinku. Obaja policajti zomreli 30. júla v ružinovskej nemocnici v Bratislave.

Najskôr zomrel 39-ročný Roman Horvátik z Modry, krátko po ňom podľahol zraneniam aj 27-ročný Pavol Jablonovský z Pezinka. Dopravná nehoda sa stala ešte 20. júla o pol šiestej večer v Pezinku-Grinave. Do policajného automobilu VW Multivan narazilo nákladné vozidlo. Po zrážke policajné vozidlo zatlačila cisterna k rodinnému domu, kde sa poškodila plynová prípojka a následne začalo vozidlo horieť. Vinníkom nehody bol 55-ročný vodič nákladného vozidla Tatra, ktorého vyšetrovateľ obvinil z ublíženia na zdraví, stíhaný je na slobode. Podľa predbežných zistení polície vodič nákladného vozidla pravdepodobne neumožnil bezpečný a plynulý prejazd cez križovatku vozidlu s právom prednostnej jazdy.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová, 39-ročný Roman Horvátik bol ženatý, mal dve deti. V polícií pracoval 19 rokov. Pavol Jablonovský bol slobodný, bezdetný. Do služobného pomeru ho prijali v roku 2001. "Kolegovia, priatelia, známi ako aj verejnosť môžu vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým prostredníctvom bratislavského krajského riaditeľstva, a to osobne alebo písomne na adresu Krajské riaditeľstvo PZ, skupina pre styk s verejnosťou, Špitálska 14, 812 28 Bratislava. Kondolencie budú doručené smútiacim rodinám," uviedla Toševová.

Rodiny oboch policajtov chce minister vnútra Robert Kaliňák finančne odškodniť. "Obidvaja príslušníci Policajného zboru mali dopravnú nehodu, ktorá bezprostredne súvisí s ich smrťou, a tým pádom je to smrť v čase výkonu povolania. Tak, ako je to v ostatných prípadoch, keď došlo k úmrtiu počas výkonu služby, budeme postupovať tým spôsobom, aby sociálna situácia, sociálny dopad tohto nešťastia bol zmiernený aj zo strany ministerstva," povedal pre agentúru SITA minister.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu