Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lekári nechali dievčatko týždeň trpieť so zhnitým slepým črevom

Sandra sa už cíti lepšie, ale je uplakaná a najradšej je s mamou Michaelou.
Sandra sa už cíti lepšie, ale je uplakaná a najradšej je s mamou Michaelou.

ZLATÉ MORAVCE - Zachránili ju v poslednej chvíli! Malá Sandra (2) z Hosťoviec mala obrovské šťastie, keď jej banskobystrickí lekári vyoperovali z bruška už hnisajúce slepé črevo! Ich kolegovia zo Zlatých Moraviec totiž bolesti a trápenie dievčatka ohodnotili iba na virózu. Malej Sandre zatiaľ rozsiahly zápal vo vnútri tela ohrozoval aj ženské orgány!

„Dcérke je už lepšie, no musí držať diétu. Z bruška jej vyoperovali doslova zhnité slepé črevo, okolie bolo plné hnisu,“ opisuje júlovú drámu mama Michaela (22). Vraví, že ich krížová cesta sa začala už po návšteve detskej lekárky v Zlatých Moravciach, kam Sandra prišla s vracaním a hnačkami. Predpísala jej lieky s tým, že ide zrejme iba o virózu.

„Moju žiadosť o sonografické vyšetrenie dcérkinho bruška odmietla,“ tvrdí Michaela. Obrátili sa aj na pohotovosť, no tí takisto neodporučili ďalšie vyšetrenia a dievčatko trpelo ďalej. Sandrine vysoké teploty však neprestávali a bolo jej stále horšie. Asi po týždni už mala také bolesti bruška, že sa bála aj cikať. Rodičia ju vzali do nemocnice v Novej Bani. Tam objavili v tele dievčatka silný zápal a odporučili operáciu v Banskej Bystrici. Tamojší lekári len potvrdili, že Sandra prišla o päť minút dvanásť.

Celú brušnú dutinu jej vyčistili od hnisu a vybrali zhnitý apendix. „Pri operácii bol aj detský gynekológ pre obavy z poškodenia ženských orgánov. To sa, našťastie, nepotvrdilo,“ vydýchla si Michaela. Sandrina detská lekárka sa necíti vinná. Novému Času povedala, že urobila všetko podľa najlepšieho lekárskeho svedomia a vedomia. „Vyzeralo to na hnačkové ochorenie, akých je v lete veľa. Po takýchto útokoch nemám chuť ani pracovať,“ dodala.

Primár banskobystrickej detskej chirurgie Jozef Kočajda povedal, že dievčatko sa na operačný stôl dostalo v pokročilom štádiu ochorenia a po prasknutí slepého čreva do jeho okolia prenikol hnis. Rodičia zvažujú podať na zlatomoravských lekárov trestné oznámenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu