Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V areáli špeciálneho súdu v Pezinku strieľal ako na divokom západe

V tomto prísne stráženom areáli Špeciálneho súdu plašil ozbrojený strážca zatúlanú líšku.
V tomto prísne stráženom areáli Špeciálneho súdu plašil ozbrojený strážca zatúlanú líšku.

PEZINOK - To sa mu podarilo! Strážca Špeciálneho súdu v Pezinku siedmimi výstrelmi zo súkromnej pištole plašil líšku, ktorá sa zatúlala do stráženého areálu. Za hrubé porušenie predpisov ho môže nadriadený vyzliecť z uniformy. Strážcov čin kritizuje aj Sloboda zvierat.

Veľmi som sa zľakla, keď som počula výstrel. Nevedela som, čo sa deje na súde,“ povedala obyvateľka (42) neďalekého obytného domu na pezinskom sídlisku Sever. Streľbu v areáli súdu, ku ktorej došlo v stredu krátko po pol deviatej večer, potvrdil šéf väzenstva Otto Lobodáš. „Príslušník vypálil sedem výstrelov zo súkromnej pištole. Ide o hrubé porušenie predpisov. Vydal som pokyn šéfovi našej inšpekcie, aby incident podrobne prešetril. Očakávam návrh na prísne potrestanie strážcu,“ dodal Lobodáš.

Neskrýva rozčarovanie nad činom strelca, ktorý slúži vo väzenstve viac ako štyri roky. „Nie je vylúčené, že príde o uniformu,“ uzavrel Lobodáš. Ostáva nepochopiteľné, že v areáli prísne stráženého objektu mal strážca okrem služobnej zbrane aj súkromnú. Podľa názoru Edity Gardonovej zo Slobody zvierat je plašenie zvieraťa streľbou z pištole smutné. „Líšku mohli z areálu dostať aj iným spôsobom, napríklad skontaktovať sa s poľovníkmi alebo nami,“ dodala Gardonová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu