Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kauza Hedviga: Zrejme je koniec, sťažnosť zamietli

Študentka Hedviga Malinová Zobraziť galériu (11)
Študentka Hedviga Malinová

BRATISLAVA - Okresný prokurátor v Nitre zamietol sťažnosť Hedvigy Malinovej proti zastaveniu trestného stíhania v jej prípade. Ako pre agentúru SITA povedal hovorca krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček, sťažnosť podľa prokurátora nie je dôvodná.

K podrobnostiam okolo zamietnutia sťažnosti sa Maček nevyjadril, pretože len dnes prokurátor uznesenie podpísal a posielal Hedvige a jej advokátovi Romanovi Kvasnicovi. Zároveň sa nevyjadril ani k ďalšiemu postupu v kauze. Maček však pre agentúru SITA povedal, že prípadné trestné stíhanie Hedvigy Malinovej je jednou z možností, ako v tejto kauze pokračovať. Ako povedal, trestné oznámenie môže podať ktokoľvek a stíhanie môže iniciovať vyšetrovateľ a prokurátor. Či tak prokurátor urobí, však nepovedal s odôvodnením, že uznesenie o zamietnutí sťažnosti zatiaľ nie je právoplatné. Právoplatnosť nadobudne až po doručení a sťažnosť voči nemu nie je prípustná.

Policajný vyšetrovateľ zastavil vyšetrovanie 11. septembra, pretože sa skutok nestal. Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka množstvo dôkazov svedčí o tom, že si Hedviga Malinová útok vymyslela. Pôvodne ju zastupoval advokát Gábor Gál, ktorý je poslancom parlamentu za SMK. Podľa jeho názoru zo spisu jasne vyplýva, že orgány činné v trestnom konaní nevykonali všetky dostupné metódy na zistenie páchateľov, naopak, všetky svoje sily sústredili na bagatelizovanie prípadu. Hedviga Malinová trvá na tom, že ju 25. augusta v Nitre napadli dvaja mladí muži.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu