Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Liška: Kauza muničný sklad je len trápna tieňohra

Exminister obrany a podpredseda SDKÚ-DS Juraj Liška
Exminister obrany a podpredseda SDKÚ-DS Juraj Liška

BRATISLAVA - Robert Fico klamal, že sa v súvislosti s výstavbou muničného skladu niečo ukradlo, nič nehovoriaca rozsiahla tlačová beseda na ministerstve obrany slúžila iba na zakrytie kauzy Transpetrol, povedal dnes na brífingu novinárom exminister obrany, podpredseda SDKÚ-DS Juraj Liška.

"Na ministerstve dostali úlohu niečo nájsť, je to trápna tieňohra," dodal Liška. Exminister poukázal na to, že minister obrany František Kašický sa od roku 1992 pohyboval v blízkosti ministrov obrany a bol aj riaditeľom Vojenského obranného spravodajstva. Ak by teda chcel pracovať systémovo, mohol už vtedy upozorňovať na systémové chyby, povedal Liška.

Kašický sa podľa neho navyše chváli cudzím perím, keďže smernicu o centrálnom systéme verejného obstarávania na ministerstve dal počas svojho účinkovania pripraviť práve Liška. "Urobil som tak práve preto, aby sa verejné obstarávania robili transparentne," dodal Liška. Konštatoval, že po nástupe do funkcie zistil existenciu nejasných zmlúv, ktoré sa však nedali vypovedať, ale len dokončiť, "len som s tým nechodil na bubon," povedal Liška.

Rozhodnutie o výstavbe inkriminovaného muničného skladu v aktuálnych rozmeroch padlo podľa Lišku v roku 2001 za ministrovania Jozefa Stanka v rámci strategických dokumentov prístupu Slovenska do NATO.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu