Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Požiar hausbótu v Bratislave: S plameňmi bojovali takmer štyri hodiny!

Hausbóty na Jaroveckom ramene Zobraziť galériu (2)
Hausbóty na Jaroveckom ramene (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V noci zo soboty na nedeľu okolo 2:20 horel na Jaroveckom ramene v Bratislave hausbót. Požiar prišli hasiť hasiči z Bratislavy a Čunova, spolu proti ohňu bojovalo 15 hasičov a päť kusov hasičskej techniky. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Požiar zlikvidovali po takmer štyroch hodinách približne o 6:15. "Spolu boli nasadené štyri kusy hasičskej techniky a 12 príslušníkov z HaZÚ a OHZ Čuňovo s jedným kusom techniky a tromi členmi," priblížilo operačné stredisko KR HaZZ.

Hasičská jednotka použila na likvidáciu požiaru tri C prúdy. "Po likvidácii požiaru o 6.16 h odovzdali hasičské jednotky miesto udalosti majiteľovi a vrátili sa na svoje základne," uzavreli hasiči s tým, že pri požiari sa ľahko zranila jedna osoba, ktorá bola vyšetrená hasičskou záchrannou službou.

Požiar hausbótu zrejme nebol úmyselný. Na hausbóte vznikla škoda vo výške viac ako 100.000 eur. Informoval o tom dnes bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár. "Podľa predbežného vyjadrenia zisťovateľa príčin požiaru, požiar nevznikol úmyselným konaním, ale z nedbanlivosti. Presnú príčinu však ukáže až ďalšie vyšetrovanie," uviedol hovorca.

V súčasnosti sa podľa jeho slov na mieste nachádzajú policajti a pracovníci z kriminalisticko–expertízneho ústavu, "ktorí tam vykonávajú neodkladné a neopakovateľné úkony". Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Podarilo sa vám spraviť FOTO alebo VIDEO z požiaru? Pošlite nám ich na tipy@topky.sk.




 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu