Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Dostala sa do cudzieho účtu!

Do tohto účtu sa dostala klientka Dexia banky, ktorá sa prihlásila svojimi identifikačnými údajmi.
Do tohto účtu sa dostala klientka Dexia banky, ktorá sa prihlásila svojimi identifikačnými údajmi.

BRATISLAVA/MARTIN - Klientka Dexia banky z Martina zažila šok! Pri bežnej kontrole účtu cez internet s hrôzou zistila, že si prezerá celkom iný účet ako svoj. Prihlásila sa pritom svojimi identifikačnými údajmi, ktoré sú podľa bánk jedinečné. Na cudzom účte tak mohla bez problémov vykonávať operácie.

Po štandardnom prihlásení zostala martinská klientka Dexia banky v nemom úžase. Po tom, ako zadala svoje prihlasovacie údaje a bezpečnostný kód z GRID karty, sa jej otvoril celkom cudzí účet. Šokovalo ju, že si bez problémov mohla prezrieť celú históriu účtu. Takto prihlásiť sa jej vraj podarilo až trikrát po sebe!

Okamžite kontaktovala banku. Hlas na linke elektronického bankovníctva to nedokázal vysvetliť. „Najskôr skúšal hľadať chybu v mojom počítači. Nakoniec prisľúbil, že mi pošlú oficiálne vyjadrenie banky do piatka,“ povedala Novému Času.

Po tom, ako sa o prípad začal zaujímať Nový Čas, klientke z banky telefonovali. „Bezpečnostnú chybu ospravedlnili tým, že za ňu údajne môže Microsoft. Vraj keď sa dvaja klienti prihlásia naraz na svoje účty, tak sa môže stať, že sa im linky zamenia,“ povedala zarazená klientka.

Banka si neskôr chybu priznala. „Pri prihlasovaní klientky do e-Banky práve prebiehala inštalácia novej verzie aplikácie e-Banka na webových serveroch Dexia banky. Počas tejto inštalácie došlo k neobyčajnému správaniu sa systému pri prideľovaní identifikácie klienta,“ uviedol hovorca Dexia banky Michal Fúrik. Podľa neho podobný stav sa už v budúcnosti nemôže nastať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu