Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Palko: Radšej Petranský než súčasný stav

Vladimír Palko
Vladimír Palko

BRATISLAVA - Zvolenie kandidáta SNS Ivana Petranského na šéfa Ústavu pamäti národa považuje poslanec Palko za lepšiu alternatívu, ako je súčasná situácia.

Palko zároveň v relácii Slovenskej televízie (STV) O päť minút dvanásť zdôraznil, že nepriazeň koalície voči ÚPN sa stupňuje. Neochotu Františka Mikloška vzdať sa poslaneckého mandátu zdôvodnil Palko obavou o osud ÚPN a hrozbou, že koalícia ústav môže v priebehu niekoľkých mesiacov zrušiť.

Predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj si však myslí, že k naplneniu Palkových obáv by mohlo dôjsť práve vtedy, ak by na čele ÚPN stál aktívny opozičný poslanec. Rafaj zároveň zdôraznil, že SNS pamäť národa leží na srdci. Podľa neho Smer-SD aj ĽS-HZDS národniarom prisľúbili, že Petranského v tajnej voľbe v parlamente podporia.

Palko tiež v relácii upozornil, že oslabenie Ústavného súdu SR, ktorý nemá dostatok sudcov, je oslabením súdnej moci štátu. Preto drží palce koalícii, aby zvolila potrebný počet kandidátov na sudcov tohto súdu.

Rafaj na margo Kuby zdôraznil, že rešpektuje zvrchovanosť akejkoľvek krajiny. "Pokiaľ si Kubánci myslia, že štátnym sviatkom má byť oslava kubánskej revolúcie, majú na to právo," vyhlásil. Zároveň dodal, že my máme tiež svoje vlastné sviatky ako je napríklad sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Podľa Palka účasť na oslave kubánskej revolúcie je zúčastnením sa na začiatku teroru, ktorý revolúcia na Kube spôsobila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu