Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

My nechceme od ocina!

Deti najznámejšieho vdovca na Slovensku musia dnes ísť do DOMOVA Zobraziť galériu (3)
Deti najznámejšieho vdovca na Slovensku musia dnes ísť do DOMOVA

PLEŠIVEC - Nečakali to a asi preto to tak bolelo!

Päť malých detí odsúdeného vdovca Polláka dostalo len pred pár dňami nádej, že do detského domova predsa len nemusia ísť. Včera sa však všetko zmenilo. Už žiadne sľuby o pestúnoch, žiadne sny o vlastných izbičkách. Viktor (14), Mária (13), Tánička (11), Martin (9) a Vikinka (7) musia dnes po týždni naťahovačiek a napriek samotnému zásahu ministerky sociálnych vecí a rodiny odísť do detského domova. V opačnom prípade si po ne príde polícia...

Konečný zlom v rodine Pollákovcov nastal včera. Vdovca Viktora navštívili pracovníci sociálneho úradu, ktorí mu vysvetlili, že deti musia nastúpiť do detského domova. „Ak by som nesúhlasil, skončilo by sa to dramaticky aj za asistencie polície. Preto sme sa dohodli, že nebudem riskovať ďalšie opletačky,“ hovorí zronený Viktor Pollák (33), ktorý za svoje prešľapy musí do väzenia nastúpiť najneskôr 5. februára. Za jeho minulosť v súčasnosti trpí päť malých detí, ktorých správa o detskom domove opätovne rozplakala. Ako prví sa ju dozvedeli Martin a Táňa, ktorí včera nešli do školy.

„Sľúbili nám nájsť pestúnov, ale na výber asi nemáme!“ smutne skonštatoval najstarší Viktor (14). Spolu s ostatnými súrodencami si včera večer do batôžkov balili len najnevyhnutnejšie veci. Pollákovým deťom sľúbila pomoc aj ministerka sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová, no situácia sa zvrtla. Aj ona musela nakoniec rešpektovať rozhodnutie okresného súdu. A ten už minulý týždeň nariadil umiestnenie detí do domova v Dob šinej... Samotný Pollák s týmto rozhodnutím v podstate počítal. „Neveril som však, že to príde tak rýchlo. V rodine nastalo veľké rozčarovanie. Nesklamali len mňa, ale hlavne moje deti. Aj tá maličká iskierka už vyhasla...“ Aj keď o starostlivosť o päť malých Pollákovcov už prejavilo záujem viacero rodín, na okamžitom umiestnení detí do satelitného domova v Dobšinej to už dnes nemôže absolútne nič zmeniť.

ZÁUJEM O MALÝCH POLLÁKOVCOV MÁ VIACERO PESTÚNOV

O pestúnstvo detí vdovca Polláka prejavilo zatiaľ záujem 5 rodín. Do domova napriek tomu musia. Riaditeľka Okresného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Rožňave Martina Petrová však verí, že v priebehu troch mesiacov nájdu lepšie riešenie. Po uverejnení článku v Novom Čase sa o deti začala zaujímať aj krstná mama Viktora Polláka Marta Polláková (55) z Levíc.

Za deťmi je ochotná s manželom presťahovať sa do Plešivca. Dôvodom je to, že aj keď Pollákovci nemajú väčší byt, predsa len tam má každé dieťa už svoje miesto a nemusia si zvykať na cudzie prostredie a inú školu. „Môj manžel a Viktorov otec sú bratranci. A kto by mal úbohým deťom pomôcť, ak nie krstná mama ich otca?“ objasnila rodinné väzby pani Marta.

Dráma vdovca Polláka

november 2004 - Viktor Pollák je odsúdený za podvod s kúpeným televízorom, ktorý nevládal splácať.
máj 2005 - Pollák sa proti rozsudku odvolal na krajský súd a o milosť požiadal aj prezidenta.
november 2005 - Prezident umožnil Pollákovi odklad nástupu do väzenia.
2006 - Pollák maril úradné rozhodnutie (jazdil bez odobratého vodičáku).
január 2007 - Prezident milosť pre vdovca zamietol.
26. 1. 2007 - Päť detí Polláka nastupuje do detského domova.
5. 2. 2007 - Termín nástupu Polláka do väzby na 24 mesiacov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu