Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Malí Pollákovci: Dočkali sme sa mamy!

Nočná mora malých detí, ktorým minulý týždeň až dvakrát hrozil nástup do detského domova, sa azda skončila Zobraziť galériu (4)
Nočná mora malých detí, ktorým minulý týždeň až dvakrát hrozil nástup do detského domova, sa azda skončila

PLEŠIVEC - „Decák“ sa nekoná! Viktória (7), Martin (9), Táňa (11), Mária (13) a Viktor (14) Pollákovci už majú „náhradnú“ mamu! Včera sa doma v Plešivci srdečne zvítali s krstnou mamou ich otca Viktora (33), ktorý musí ísť do väzenia.

Nočná mora malých detí, ktorým minulý týždeň až dvakrát hrozil nástup do detského domova, sa tak azda skončila. Definitívne o tom dnes rozhodne súd v Rožňave.

„Tety sme sa nevedeli dočkať už od rána,“ priznal sa najstarší z detí Viktor (14). Spolu so súrodencami nervózne vykúkal z okna, kedy ich otec dorazí z Levíc aj s vytúženou tetou Martou Pollákovou (55). To, že sa o päť detí rozhodla postarať, znamenalo pre ne záchranu v hodine dvanástej! Malým Pollákovcom pri dojímavom zvítaní s krstnou mamou žiarili oči šťastím. Dočkali sa mamy.

„Nezaváhala som ani na moment. Deťom sa nedalo nepomôcť. Jednoducho som musela prísť do Plešivca,“ prezradila krátko po príchode Marta Polláková, ktorá si z Levíc priniesla aj elektrickú rúru a plechy na pečenie. „Rada pečiem a určite deťom pripravím mnoho dobrôt. Zatiaľ sa však musíme lepšie spoznať, lebo sme sa dlhšie nevideli,“ dodala.

„Ak v stredu súd zmení svoje rozhodnutie o umiestnení detí do domova v Dobšinej, nič už nebude stáť v ceste, aby sa o ne postarala krstná mama ich otca z Levíc,“ povedal vedúci oddelenia sociálno- právnej ochrany detí v Rožňave Peter Sengler.

Problémom nie je ani fakt, že plešivecký byt V. Pollák už previedol na nového majiteľa. Ten totiž súhlasí so zmluvou o podnájme pre všetkých Pollákovcov! Otec detí nastúpi do väzenia na dva roky za podvod a marenie úradných rozhodnutí už v pondelok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu