Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Psychológ: Zaťko chcel potrestať manželku

Florián nevedel uniesť fakt, že manželka Žofia ho opustila. Zobraziť galériu (2)
Florián nevedel uniesť fakt, že manželka Žofia ho opustila.

BANSKÁ BYSTRICA - Chcel ju potrestať. Tak na ňu namieril zbraň a vystrelil. Florián Zaťko, ktorý si minulý rok v Neninciach zabil manželku Žofiu († 28) aj synov Markusa († 5) a Enrika († 9), sa podľa odborníka nedokázal preniesť cez bolesť, že manželka ho opustila. A keďže sa jej nedokázal ani zriecť, vystrelil... Odborník tiež potvrdzuje, že na smrť synov si zabijak nepamätá, a že sa chcel naozaj zabiť. Chcel, aby sa celá rodina stretla spolu na druhom svete, pred Bohom.

Slová psychológa Jindřicha Cupáka na list, ktorý napísal muž obvinený z trojnásobnej úkladnej vraždy rodičom nebohej manželky, potvrdilo aj poradie, v akom zabíjal. Manželku strelil do brucha, potom do hlavy, následne zastrelil malých synov a po niekoľkých hodinách namieril zbraň aj proti sebe.

Psychológ: Zaťko chcel potrestať
Zobraziť galériu (2)
„Som presvedčený, že samovraždu spáchať chcel. Nerozhoduje, či to spravil hneď, alebo neskôr. Mal traumu zo zabitia svojich najdrahších, ale bol rozhodnutý. Aj v liste vyjadruje ľútosť nad tým, že prežil. Ja mu to verím,“ hovorí odborník Jindřich Cupák. „Ťažko prijímal názor druhých, mal iba ten svoj a sám seba považoval za vykonávateľa spravodlivosti. No nie je agresívny, hoci tak v kritický moment konal. Som presvedčený, že po odpykaní trestu by svoj čin nezopakoval.“

Cupák si myslí, že muž nevedel prežiť, že manželka od neho odchádza a nepatrí mu. Pritom vraj nebolo podstatné, v akom vzťahu žila s kaplánom. Hlavné bolo, že odišla. Zaťko v liste svokrovcom píše, že na smrť chlapcov si nespomína. Psychológ si myslí, že ide o amnéziu po zranení, keď mizne časť prežitého deja.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu