Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obličku predával kvôli chorej mame

Synovská láska v tomto prípade skutočne nepoznala hranice. Zobraziť galériu (7)
Synovská láska v tomto prípade skutočne nepoznala hranice.

URMINCE - Gustáv Homola (35), muž, ktorý šokoval takmer celé Slovensko. Prostredníctvom internetu niekoľko dní ponúkal na predaj vlastnú obličku. Všetko za 60-tisíc Sk!

Šialený obchod navrhol v stredu osobne aj redaktorom Nového Času, ktorí na inzerát zareagovali ako seriózni záujemcovia. Z nelegálneho biznisu sa však odrazu vykľul trpký ľudský príbeh. Muž robil všetko pre chorú mamu. Aby netrpela hladom a zimou v ich nevykúrenom dome.

Kvôli mame trpiacej na ťažkú cukrovku bol rozhodnutý obetovať čokoľvek. „Predám obličku, zdravotný stav v poriadku, krvná skupina Rh negatív,“ znel inzerát Gustáva z Urminiec pri Topoľčanoch. Všetko myslel vážne. Mal premyslenú „kúpnu cenu“ aj spôsob, ako to urobiť. S redaktormi Nového Času si v stredu dokonca dohodol termín návštevy u lekára. Na prvý pohľad šialený obchod s orgánmi však nabral úplne iné rozmery, keď sme zistili skutočné pohnútky činu tohto zúfalého muža...

Donedávna bol Gustáv zamestnaný v sklade pri Beckove. V práci si však musel vziať neplatené voľno, aby sa mohol postarať o nevládnu matku Jozefu (65). „Poviem vám len jedno, pre mamu predávam ľadvinu. Ja nie som z tých ľudí, že prepadnem starú paniu, chytím, zaškrtím, okradnem. Ja sa radšej rozpredám,“ priznal syn, ktorý sa od postele chorej mamy celý deň takmer nepohne. Okrem toho sa Gustáv stará o dom, varí, pečie, perie, žehlí. „Môj syn je anjel na zemi. Keby mohol, zniesol by mi modré z neba. Bohu ďakujem, že mám takéhoto starostlivého syna. Okrem neho mám ešte dve deti, ktoré na mňa zabudli,“ hovorí s plačom žena. Tvrdí, že syn jej o svojom rozhodnutí predať obličku povedal. „Bála som sa, aby sa mu niečo zlé nestalo,“ dodáva vzápätí.

Dvojica žije v rodinnom dome, kde sa už osem rokov nekúrilo a vodu musia pumpovať zo studne na dvore. „Už som rozmýšľal aj nad tým, že svoj život skončím, ale čo by bolo s mamou? Nemáme teraz ani korunu. Ja žijem z jej dôchodku ako taký príživník,“ smutne hovorí muž, ktorý pre lepší život svojej matky bol schopný obetovať aj vlastné zdravie.

Trest: 2 až 8 rokov

Prenos a odobratie orgánov, tkanív a buniek s cieľom finančného, alebo iného zisku je na Slovensku protizákonné. Ak by teda k takejto operácii prišlo, prípad by začala vyšetrovať polícia a darcovi, príjemcovi i lekárovi by hrozil trest odňatia slobody na 2 až 8 rokov.

Pomôžte s Novým časom

Po odhalení skutočných motívov šokujúceho príbehu sa Nový Čas rozhodol Gustávovi finančne pomôcť, aby so šialeným obchodom skoncoval.
Ak mu chcete život uľahčiť aj vy, číslo účtu: 1737100959/0200
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu