Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Emil Ringoš povedal Jakubkovi najsmutnejšiu vetu: Zostali sme bez našich dievčat

Emil Ringoš (33) už synčekovi Jakubkovi (9) povedal zdrvujúcu správu o smrti mamy a sestričky.
Emil Ringoš (33) už synčekovi Jakubkovi (9) povedal zdrvujúcu správu o smrti mamy a sestričky.

KOŠICE - Aj chlapi plačú! Slzy ako hrachy sa kotúľali po tvári Emila Ringoša (33) z Krompách, keď synčekovi Jakubkovi (9) povedal v pondelok večer najsmutnejšiu vetu v živote: „Tvoja mamka a sestrička pri výbuchu domu zomreli.“

„Poplakali sme si spolu. Jakubko najprv nechcel veriť, že mamku a sestričku Lenku už nikdy neuvidí,“ smutne vraví Emil Ringoš, ktorý dlho váhal, kedy synčekovi konečne oznámiť, že prišiel o svojich najbližších. Na správnu chvíľu čakal dva týždne. No aj tak sa tohto okamihu bál. Dlho hľadal tie správne slová, no vedel, že raz to synovi musí povedať. Tá chvíľa prišla v pondelok večer...

Jakubka, ktorý leží na klinike popálenín v košickej Šaci, medzitým lekári premiestnili do lôžkového oddelenia, kde mal chlapček prístup k médiám. Otec však chcel, aby sa Jakubko dozvedel pravdu priamo od neho. Radil mu to aj psychológ. Aj keď sa lekári báli, že sa to prejaví na Jakubkovom zdravotnom stave, Emila od rozhodnutia neodhovárali.

„Zobral to statočne. Síce sme si poplakali, no potom sme sa dlho rozprávali a pozerali spoločne televíziu,“ hovorí Emil. Chlapček si už v pamäti pomaly vybavuje osudné sekundy pred výbuchom. „Chceli ísť s Lenkou na dvor hrať sa. Prišla však domov manželka Monika a dcérka zostala s ňou vnútri,“ hovorí zdrvene otec Emil. Jakubko si už potom len matne pamätá, ako si ho podávali záchranári z rúk do rúk. Chlapi teda zostali spolu bez dievčat, ktoré odišli, tak ako Emil vysvetlil Jakubkovi, do nebíčka.

ZBIERKA JAKUBKO POKRAČUJE


Ak chcete pomôcť otcovi a synovi Ringošovcom v ťažkých chvíľach, môžete tak urobiť prostredníctvom verejnej zbierky JAKUBKO, ktorú vyhlásilo mesto Krompachy. Finančné príspevky môžete zasielať na číslo účtu 0523366730/0900 a ako variabilný symbol uveďte 020207. Ak chcete poslať peniaze poštovou poukážkou, treba uviesť adresu: Mestský úrad Krompachy, Námestie slobody 1, 053 42.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu