Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Maloletý znásilnil a chcel vraždiť

„Je ťažké uveriť, že moje milované dieťa spravilo taký ohavný čin,“ hovorí so slzami v očiach Markova matka Jana.
„Je ťažké uveriť, že moje milované dieťa spravilo taký ohavný čin,“ hovorí so slzami v očiach Markova matka Jana.

LADCE/TRENČÍN - Marek I. (16), mladík z Ladiec, šokoval okolie aj najbližších. Študent železničnej učňovky je obvinený zo znásilnenia mladej ženy (26). Nešťastníčka sa zrejme vracala z práce, keď ju mladý chlipník na ceste medzi Belušou a Ladcami napadol a surovo znásilnil. Zároveň sa ju pokúšal zavraždiť. Žena sa zo zranení bude liečiť viac ako štyridsať dní.

„Neviem, či ho mám ešte ľúbiť, alebo nenávidieť,“ narieka chlapcova matka Jana (37). Nešťastná matka je v šiestom mesiaci tehotenstva, synov skutok ju privádza do zúfalstva. „Od rána som vyfajčila 40 cigariet a dopíjam druhý liter vína. Chcela som mu dať darček k meninám, tešila som sa, kedy ho objímem a vtedy som sa od polície dozvedela tú strašnú správu. Nikdy mu to neodpustím,“ dodáva Jana utierajúc si slzy. Matka mala so synom odmalička problémy. Často ju okrádal o výplatu a fakt, že je násilník, ju položil.

Marek napadol nešťastníčku pod nadjazdom nad cestou medzi Belušou a Ladcami. Po znásilnení sa ju pokúsil zavraždiť. Mladá žena upadla do bezvedomia, čo ju asi zachránilo. Z ohavného činu je šokované aj osadenstvo Stredného odborného učilišťa železničného v Trenčíne, kde mladík študoval. „Marek v poslednom čase vynechával vyučovanie a bol ľahostajný ku škole. Odporúčala som ho k psychológovi,“ povedala jeho triedna učiteľa Gabriela Horňáková.

Mladistvý Marek si vo väzení môže posedieť až sedem rokov. „Poškodená utŕžila zranenia, z ktorých sa bude liečiť 42 dní. O aké zranenia ide, sa vyjadrovať nebudem,“ povedala hovorkyňa polície v Trenčianskom kraji Lenka Bušová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu