Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Solarisy nahradili vrčiace Karosy

Kým sa nevyšetrí sobotňajší požiar Solarisu, na cesty sa tieto autobusy nedostanú. Nahradili ich staré Karosy.
Kým sa nevyšetrí sobotňajší požiar Solarisu, na cesty sa tieto autobusy nedostanú. Nahradili ich staré Karosy. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Ako za starých čias! Všetkých dvadsaťdva nových autobusov značky Solaris dočasne nahradili staré Karosy.

Dopravný podnik poľské stroje stiahol z prevádzky po kontrole, ktorá odhalila vážne technické nedostatky. Vodiči dopravného podniku výmenu privítali, Solarisy si neobľúbili. Ľudia tak budú opäť cestovať pri zvýšenom hluku v neútulných vozidlách. Dokedy? „Solarisy sú problematické. Systém v nich je riadený počítačom a vodič nemá šancu do ničoho zasiahnuť. Keby sa najprv spýtali nás, určite by ich nekúpili,“ povedal vodič Peter Nižňanský.

Sobotňajší požiar Solarisu, ich odstavenie a výmena za staré autobusy vzbudila u mnohých cestujúcich obavy. „Solarisy sú možno nebezpečné, ale aj niektoré Karosy jazdia na plyn. Vybuchnúť môžu aj tie,“ povedala študentka Lenka Tekauerová. „Sme radi, že sa nám podarilo nahradiť všetky spoje, aj keď kratšími autobusmi. Tento stav bude trvať možno niekoľko týždňov a zrejme si budeme musieť pomôcť aj externými dopravcami,“ povedal Branislav Zahradník, šéf predstavenstva DPB.

Keď sa nové autobusy nakupovali, výrobca Solarisov vyhral verejnú súťaž ako najlacnejšie riešenie. Z hľadiska zákonných noriem spĺňali všetky predpisy. „Solarisy vrátime na cestu, keď budeme mať stopercentnú istotu, že sú v poriadku. Stále totiž nevieme prapôvodnú príčinu sobotňajšieho požiaru,“ dodal Zahradník.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu