Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Deň polície

Keďže ľudia väčšinou dochádzajú do kontaktu s policajtmi v negatívnych situáciách, či už ako obeť trestného činu, pri dopravných nehodách, rôznych kontrolách atď., našou snahou bolo a bude pozitívne ovplyvňovať názory občanov na prácu polície, zvyšovať a prehlbovať dôveryhodnosť občanov v políciu.

A práve „Deň polície“ je výbornou príležitosťou ukázať a prezentovať našu prácu občanom z pozitívneho hľadiska. Nato, aby sme si vychovali trestno-právne uvedomelú generáciu, okrem dospelej populácie často oslovujeme aj školopovinnú mládež a deti. Práve z nich sa pokúšame vychovať ľudí, ktorí budú slovo policajt spájať so slovom priateľ.

Preto sa takéto stretnutia s políciou nesú v znamení hesla „Polícia občanom - občania polícii“.

Táto akcia každoročne púta záujem širokej verejnosti. Tento rok sa v Bratislave „Deň polície“ uskutoční 23. júna popoludní v areáli výstaviska INCHEBA EXPO Bratislava.

Verejnosti sa policajti predstavia s ukážkami svojej činnosti, zaujímavou bude bezpochyby ukážka techniky, s ktorou policajti pracujú. - Návštevníci sa budú môcť posadiť aj do vrtuľníku Letky ministerstva vnútra, oboznámia sa s technikou akú používa Útvar osobitného určenia, uvidia techniku Dopravnej polície (nielen autá ale aj motorky) a na vlastnej koži okúsia v akých autách sa vozia ústavní činitelia. - Budú prebiehať aj ukážky policajnej služby Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru, služobnej kynológie a hipológie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave a Železničnej polície. Návštevníci si môžu pozrieť šteniatka z chovu služobných policajných psov.

Na svoje si prídu aj deti, pre ktoré je pripravené množstvo súťaží a atrakcií

- môžu si vyskúšať streľbu z historických zbraní, či už z luku, kuše, alebo vrhať sekerou a oštepom. Zaujímavý určite bude aj šermiarsky bojový tábor (kompletný dobový tábor so zbrojnicou, kuchyňou a rytierskou izbicou). Prebytočnú energiu možno vyskákať na nafukovacom hrade, alebo sa skrášliť maľbou na tvári. Pripravené sú aj zábavno-súťažné hry a súťaž „Mladý regulovčík“. Dokonca si budú môcť skúsiť presnosť streľby na laserovej strelničke. Pre najmenších sme pripravili aj množstvo darčekov.

Na celé popoludnie je pripravený aj bohatý kultúrny program. Ťahákom bude určite slovenská superstar Peter Cmorík, alebo skupina Kmeťobend. Uvidia aj tanečníkov z Fredy´s Dance Group, nezabudli sme ani na ľudové tance. Program vyvrcholí ohňovou šou a ohňostrojom.

V tento deň bude od 09.00 – 14.00 h bezplatne pre verejnosť otvorené aj MÚZEUM POLÍCIE SLOVENSKEJ REPUBLIKY na Gunduličovej ulici v Bratislave.

Program >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu