Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Motorkári sú nebezpeční v skupinách!

(Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Mnohí jazdci sa na silných strojoch správajú agresívne a bezohľadne. Predbiehajú na plnej čiare, zbytočne túrujú svoje mašiny. Policajti sú na šialencov na motorkách často krátki alebo málo prísni.

Prečo nie sú motorkári obľúbení? „Keď motocyklista kľučkuje pomedzi autá, vodič auta ho zbadá neskoro a často už nemôže zrážke zabrániť. Aj preto nie sú motorkári na cestách obľúbení,“ vraví Štefan Machcinik z Výskumného ústavu dopravného v Žiline. Podľa psychológa Jindřicha Cupáka z Kremnice sú motorkári nebezpeční v skupinách. Tvrdí, že ide spravidla o ľudí, ktorí sú nedostatočne uspokojení. Keď sadajú na motorku, prežívajú obrovské vzrušenie.

„Prináša im to pocit vzdialenia sa od reality. Navyše majú pocit, že vďaka motorke majú mimoriadne schopnosti. Nebezpeční sú hlavne v skupinách, keď si merajú sily, kto je lepší a pretekajú sa. Jednoducho koketujú s nebezpečenstvom,“ uzavrel psychológ. Téma o nebezpečných motorkároch rozprúdila medzi ich prívržencami a odporcami veľkú diskusiu. Zaujali slová Miloša: „Je to pekná záľuba, ale nie všetci sa pri nej zabijú. Ja som takú nehodu prežil, i keď som pri nej prišiel o ľavú nohu. Aj tak ma silné motorky stále lákajú...“

AKO ZABRÁNIŤ ĎALŠÍM NEHODÁM?

Zákonodarcovia: Znížiť rýchlosť v obciach.

Učitelia autoškôl: Učiť budúcich motorkárov jazdiť bezpečne.

Polícia: Umravniť vodičov, prísne kontrolovať motorkárov.

Motorkári: Správať sa ohľadupl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu