Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Počas naháňačky policajti zastrelili 30-ročného muža

Ľubomíra († 30) policajti zastrelili počas naháňačky. Zobraziť galériu (4)
Ľubomíra († 30) policajti zastrelili počas naháňačky. (Zdroj: Nový Čas)

KOSTOLNÁ-ZÁRIEČIE - Policajti zastrelili unikajúceho Ľubomíra U. († 30)! Streľbe predchádzala divoká automobilová naháňačka. Na chlapa, ktorý im unikal v octavii, začali páliť pri ihrisku v Kostolnej-Záriečí (okr. Trenčín), kde bolo v tom čase množstvo ľudí! Ľubomír, ktorého trafili do hlavy, ťažkému zraneniu včera podľahol.

Policajná hliadka zastavovala Ľubomíra z Piešťan v piatok večer v obci Kostolná-Záriečie. „Auto zvýšilo rýchlosť a vodič ho nasmeroval rovno na policajtov, ktorí museli odskočiť,“ povedala Mariana Kmecová z trenčianskej krajskej polície. Hliadka začala octaviu prenasledovať.

„Vodič nereagoval na výzvy, aby zastavil, preto policajti použili služobné zbrane,“ dodala M. Kmecová, ktorá potvrdila, že prenasledovaný mal strelné poranenie hlavy. Muža polícia podozrievala z násilnej trestnej činnosti.

Ako vnímali naháňačku dedinčania? „Unikal na aute. Policajti tasili pištole a strieľali. Rozstrieľali mu pneumatiky a zadok auta. Nezastavil. Letel ako blázon iba na diskoch, ktoré iskrili,“ povedal svedok. „Bol tam pri mne vnuk, keď strieľali. Prosil ma: Dedko, vezmi ma domov, bojím sa!“ uviedol Ladislav Cingeľ. „Keď vodič zastavil, vytiahli ho z auta. Hlavu mal od krvi!“ tvrdil ďalší dedinčan.

Zraneného Ľubomíra odviezli do trenčianskej nemocnice. „Prestrelili mu hlavu. Dala som ho previezť do B. Bystrice, odkiaľ mi oznámili, že je už mŕtvy,“ povedala s plačom manželka Simona. „Dcérka ide po prvýkrát do školy. Ľubo sa tešil, ako ju odprevadí...“ dodala zúfalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu