Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Autobus po tragickej havárii pri Hriňovej vytiahnu až v utorok

Podľa neoficiálnych informácií zlyhali autobusu v prudkom klesaní brzdy. Zobraziť galériu (8)
Podľa neoficiálnych informácií zlyhali autobusu v prudkom klesaní brzdy. (Zdroj: TASR)

ZVOLEN - Vrak havarovaného autobusu, ktorý sa v nedeľu večer zrútil do rokliny pri Hriňovej, zrejme vytiahnu až v utorok. ČTK o tom informovala polícia. Nehoda si vyžiadala životy štyroch cestujúcich, 12 ľudí sa ťažko zranilo.

Policajti už uzatvorili zoznam cestujúcich v autobuse, celkovo bolo vo vozidle 42 ľudí. Oficiálne príčina tragédie stále nie je známa, podľa nepotvrdených informácií však autobusu asi zlyhali brzdy.

"Dnes sa určite autobus vyprosťovať nebude," povedala ČTK Petra Babulicová z krajského riaditeľstva polície v Banskej Bystrici. Polícia bude totiž podľa nej možno potrebovať aj v utorok vyšetrovať príčiny havárie priamo na mieste.

Autobus viezol členov folklórneho súboru Hriňovčan, ktorí vystupovali na festivale ľudových hudieb Vyšehradskej štvorky v Horskom hoteli Poľana. Vozidlo v prudkom klesaní prerazilo v zákrute zvodidlá a spadlo asi desať metrov do rokliny. S ťažkými zraneniami previezli do nemocnice aj vodiča.

Záchranári ošetrili po nehode viac ako 40 ľudí. Najviac zranených skončilo vo zvolenskej nemocnici, kde hospitalizovali 23 ľudí. Traja z nich boli ťažko ranení, jedného odviezli do banskobystrickej fakultnej nemocnice, povedala ČTK námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť zvolenskej nemocnice Elena Mikušová. V Banskej Bystrici prijali do nemocnice ihneď po havárii päť zranených. Dvoch ľudí z autobusu ošetrili aj v nemocniciach v Žiari nad Hronom a v Lučenci.



Poslanci V4 si uctili obete posledných nehôd minútou ticha


BRATISLAVA - Minútou ticha si uctili obete posledných dopravných nehôd autobusov pri Hriňovej a v Rumunsku zástupcovia výborov pre európske záležitosti národných parlamentov krajín V4 a Slovinska, ktorí sa dnes zišli v Bojniciach. "Zároveň vyjadrujeme rodinám úprimnú sústrasť," uviedol šéf slovenského výboru Milan Urbáni.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu