Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Opijáš na školskom výlete: Lucia (16) mala 2,4 promile!

Luciu museli hospitalizovať v ružomberskej nemocnici.
Luciu museli hospitalizovať v ružomberskej nemocnici. (Zdroj: Nový Čas)

RUŽOMBEROK/BANSKÁ BYSTRICA - Študentka sa na školskom výlete opila na mol. Luciu (16) z Banskej Bystrice museli dokonca v bezvedomí hospitalizovať v ružomberskej Vojenskej nemocnici. V krvi mala 2,4 promile!

Lucia svoj čin veľmi ľutuje. Paradoxné je, že profesori vraj ani netušili, že sa im žiaci rovno pod nosom nadájajú alkoholom. Neskôr si mysleli, že opitej dievčine je zle a tak zavolali záchranku.

Prváčka z banskobystrického učilišťa bola so spolužiakmi v utorok na výlete v Osvienčime. Na spiatočnej ceste si študenti kúpili alkohol. „Fľašu sme kúpili ešte v Poľsku, myslím, že to bol gin,“ hovorí útla dievčina. „Veľmi mi to nechutilo, ale pili všetci, tak som pila aj ja. Potom sa pamätám iba na to, ako ma fackali a prebrala som sa až v nemocnici,“ vysvetlila Lucia, ktorú majú dnes prepustiť z nemocnice.

Podľa lekárov by táto autobusová žúrka nemala na mladej slečne zanechať žiadne následky. „Ak som mamine alebo škole spôsobila problémy, tak sa veľmi ospravedlňujem. Piť už nikdy nebudem, lebo sa nechcem zabiť,“ dodáva Lucia, ktorá však skúsenosť s alkoholom mala už aj v minulosti. Vtedy jej mama poriadne vyčistila žalúdok a dala jej domáce väzenie.

Vedenie SOU obchodného v Banskej Bystrici, kde dievčina študuje, sa o tomto incidente dozvedelo až od nás. Profesori, ktorí boli so žiakmi na výlete, o tom riaditeľa neinformovali. „Prípad vyšetrím a vyvodím dôsledky,“ uviedol riaditeľ Ján Žuffa. Ten vraj uvažuje o tom, že študentku vylúči. Či a ako potrestá pedagógov, ktorí boli za žiakov na výlete zodpovední, zostáva otázne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu