Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čitatelia o výberoch peňazí z kariet bez PIN-u: Okradli aj nás!

(Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Záhadné výbery peňazí z platobných kariet bez PIN-u v bankomatoch vyvolali vlnu ohlasov. Desiatky čitateľov sa priznali k podobným nepríjemným zážitkom, ako mal švajčiarsky konzul na Slovensku. Tomu po ukradnutí kariet vybrali zlodeji z účtov 65-tisíc Sk! Čitatelia upozornili aj na to, že pri platení v zahraničí si PIN ani podpis často nikto nepýta.

„Na výpise z účtu som našla podozrivé výbery z bankomatu bez toho, aby som kartu pustila z rúk. Prišla som o 7-tisíc korún. V banke mi len oznámili, že výber bol v poriadku,“ napísala Eva z Rastislavíc.

S krádežou a zneužitím platobnej karty sa nepriamo stretol aj ďalší čitateľ. „Pred mesiacom ukradli kamarátkinej mame z nákupného košíka kabelku. Prišla o mobil a hotovosť 20-tisíc korún. Kým stihla kartu zablokovať, zlodej jej z účtu vybral 45-tisíc korún. Rezolútne vyhlásila, že v kabelke napísaný PIN nemala. Polícia však uzavrela prípad tak, že ho tam mala,“ rozhorčil sa Marián.

Jana z Bratislavy uviedla, že jej kabelku ukradli dvakrát a z platobnej karty v oboch prípadoch vybrali po 5-tisíc korún. „Pamätám si telefónne čísla, kódy si nikam nepíšem,“ dodala. Čitatelia okrem krádeží upozorňujú na problém, že v zahraničí je možné v niektorých obchodoch zaplatiť platobnou kartou bez toho, aby si niekto pýtal PIN. „To zabezpečenie pre nich vôbec nič neznamená,“ uzavrel Fero. Vyzerá to tak, že z neoprávnených výberov sa stal dobrý biznis pre zlodejov.

Pozná niekto odpoveď?


Ľudia tvrdia, že s výbermi z platobnej karty bez PIN-u z bankomatu sa stretli, experti sa bránia, že sa to nedá. Pozná však niekto odpoveď? Píšte: tip@novycas.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu