Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Údajný útočník na Malinovú provokoval v Prievidzi

Róbert B.
Róbert B. (Zdroj: Nový Čas)

TRENČÍN - Údajný útočník na Hedvigu Malinovú Róbert B. (17) má toho za ušami viac než dosť. Až teraz vyšlo najavo, že ešte vlani v lete ho na železničnej stanici v Prievidzi prichytili s nápadnou červenou nášivkou na bunde s bielym nápisom Skinheads! Róbert sa priznal, že si ju našil sám.

Z propagovania extrémizmu Róberta obvinili v septembri 2006. Prokuratúra prípad posunula na Okresný súd v Prievidzi. „V konaní pred mediačným úradníkom sa obvinený ku skutku priznal, oľutoval ho a vyhlásil, že s hnutím Skinheads nesympatizuje,“ uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Okresná prokuratúra v Prievidzi stíhanie proti Róbertovi B. podmienečne zastavila. Skúšobnú lehotu mu určili na pätnásť mesiacov. Tá vyprší až 9. apríla 2008. Róbert sa však najnovšie zúčastnil aj na bitke v Nitre, kde ho opäť obvinili. Je možné, že prokuratúra znovu otvorí prvý prípad z Prievidze a bude sa ním zaoberať súd.

Róbert B. má toho na rováši ešte viac. Deväť mesiacov pred útokom na Hedvigu Malinovú zbil s kumpánmi Kristiána K. Zmlátili ho preto, lebo sa im nepáčil jeho pohľad. Mladík je podozrivý, že zbil aj študentku maďarskej národnosti. Minulý týždeň zase policajti obvinili útočníkov, ktorí pred nitrianskym divadlom napadli ľudí. Róbert B. je medzi nimi. Okrem toho má na krku aj podozrenie z lúpeže.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu