Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šimko je ďalším kandidátom na prezidenta

Ivan Šimko
Ivan Šimko

KOŠICE - Predseda Misie 21 - Hnutia kresťanskej solidarity Ivan Šimko sa možno zúčastní na prezidentských voľbách v roku 2009 ako nezávislý kandidát. Dnes mu to odporučil Konvent strany, ktorý sa konal v Košiciach.

"Keď sú dvaja jasní stranícki kandidáti, mohol by byť aj jeden občiansky," povedal dnes pre agentúru SITA Šimko v súvislosti so svojou kandidatúrou na prezidenta.

Na Konvente bol prítomný aj nezávislý poslanec Národnej rady SR, inak člen KDH Peter Gabura. Ten vyzval delegátov k zjednocovaniu národných a kresťanských síl. "vyzval som ich, aby v pokore a úcte smerovali k zjednoteniu," uviedol dnes pre agentúru SITA Gabura.

Účastníci konventu dnes schválili nový základný program hnutia s názvom "Nová kresťanská politika". Jej podstatou je kresťanská solidarita. Program vyhlasuje boj proti akýmkoľvek výsadám a privilégiám, ako aj proti populistickým mýtom, pokrytectvu, farizejstvu a používaniu nepravdy v politike, ale i proti stupňujúcej sa neprimeranej honbe za materiálnym bohatstvom. Na tomto ideovom základe formuluje vlastnú politickú agendu, a zároveň jasne a otvorene vymedzuje svoje miesto voči liberálom a socialistom.

Touto agendou je ochrana dôstojnosti človeka, priama voľba poslanca, ľudový kapitalizmus, sociálna politika, ktorej základom je solidarita v slobode, otvorenosť voči prepojenému svetu, nová politika voči obciam a regiónom, ako základu pre dobre spravovaný štát a nový koncept otvoreného politického hnutia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu