Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Za obraz Benku dal takmer milión!

Roland z Košíc bol ochotný ísť až do 1,6 milióna Sk, aby získal tento obraz Martina Benku. Napokon ho kúpil za 960-tisíc. Zobraziť galériu (2)
Roland z Košíc bol ochotný ísť až do 1,6 milióna Sk, aby získal tento obraz Martina Benku. Napokon ho kúpil za 960-tisíc.

KOŠICE - V dražbe opäť lietali státisíce! Na vianočnej aukcii výtvarných diel v Košiciach boli na predaj diela Andyho Warhola, Pabla Picassa, Salvatora Dalího, ale aj Martina Benku či obraz od speváka Pavla Hammela. Najdrahší obraz, ktorý sa predal, bol od Martina Benku s názvom Pri drevároch. Získal ho Košičan Roland za vyvolávaciu cenu 960-tisíc Sk.

Košičan Roland bol s cenou veľmi spokojný. „Bol som ochotný ísť až do sumy 1,6 milióna Sk,“ povedal tesne po vydražení šťastný zberateľ, ktor ý mal z áuje m a j o o braz J o zefa Th eodora Moussona Leto v michalovsk ý ch záhra dách. P ráve o ten sa strhla v aukčnej sieni na jväčšia bi tk a, keď sa z vyvolávacej sumy 45-tisíc Sk jeho cena vyšplhal a až na 185-tisíc Sk.

Za zníženú cenu 520-tisíc Sk sa predal aj Sediaci býk Andyho Warhola a 25 grafík Salvatora Dalího kúpil majiteľ už za zlacnenú ce nu 550-tisíc Sk. O kresby Pabla Picassa nebol napodiv žiadny záujem. Jedno výtvarné dielo mal v aukcii aj spevák Pavol Hammel a nový majiteľ ho získal za 12-tisíc Sk. V štyroch prípadoch kúpil obrazy zberateľ cez mobilný telefón a až takmer v 50 prípadoch výtvar né diela vydražili ľudia prostredníctvom internetu. „Som spokojný, pretože sa vydražilo vyše 60 percent ponúkaných obrazov. Sú tu ľudia, ktorí vedia oceniť ponúkané diela,“ uviedol organizátor aukcie Jaroslav Krajňák z aukčnej spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu