Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dušan a Marek: Motorky neukradli, vysoký trest dostali!

Dušana H. (vpravo) odsúdili na 104 mesiacov a Marka D. na 56 mesiacov väzenia. Zobraziť galériu (2)
Dušana H. (vpravo) odsúdili na 104 mesiacov a Marka D. na 56 mesiacov väzenia. (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Súd rozhodol, že obžalovaní motocykle z policajnej garáže neukradli! Aj napriek tomu Banskobystričanov Dušana H. (33) a Marka D. (31) odsúdili na 104 a 56 mesiacov väzenia. Okresný súd v Banskej Bystrici ich uznal za vinných z trestného činu podielnictva. Odsúdení sa totiž pokúsili predať ukradnuté motorky, autá a kávovar, hoci vedeli, že pochádzajú z trestnej činnosti.

Obaja boli z výšky trestu šokovaní. „Je to nespravodlivé. Odsúdili ma na taký vysoký trest ako nejakého vraha!“ povedal Dušan, keď ho v putách vyvážala eskorta zo súdu. Vysoké tresty pripustil aj samotný sudca, ktorý však dodal, že ich výšku ovplyvnil fakt, že obaja muži mali už aj v minulosti problémy so zákonom. Keďže podľa rozsudku Dušan s Markom motorky neukradli, je možné, že zlodeji stále behajú po slobode.

„Potvrdili sa slová mojich klientov a je teda pravdepodobné, že zlodeji unikajú pred spravodlivosťou,“ povedal obhajca odsúdených. Jeden z jeho klientov sa v minulosti vyjadril, že za krádežou môžu stáť policajti alebo im blízke osoby. Garáž polície, odkiaľ motorky zmizli, bola totiž zamknutá a monitorovaná kamerami. Podľa našich informácií bol už jeden z policajtov v súvislosti s touto krádežou potrestaný. Polícia sa k tomu odmietla vyjadriť. Desať motocyklov KTM ukradli začiatkom minulého roku z policajnej garáže v Banskej Bystrici. Ich cena bola 1,7 milióna korún a boli zaistené, lebo predtým ich ukradol neznámy páchateľ v Rakúsku.

Oboch odsúdených zadržal nasadený agent, ktorému chceli predať päť motoriek, ďalších päť už predtým predali, no tie sa doposiaľ nepodarilo nájsť. Rozsudok v tejto kauze zatiaľ nie je právoplatný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu