Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

14-ročný Ivan, ktorého zranili sekerou, zomrel

Ivan utrpel pri útoku sekerou ťažké poranenia.
Ivan utrpel pri útoku sekerou ťažké poranenia. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - V košickej Detskej fakultnej nemocnici zomrel v nedeľu 14-ročný Ivan z Jasova, ktorého podľa polície minulý týždeň na ulici so sekerou napadol o tri roky starší Ondrej. Mladistvému hrozí väzenie do desať rokov.

ČTK o tom dnes informovali zástupcovia nemocnice a policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Polícia zatiaľ nepotvrdila, či bol útok rasovo motivovaný.

"Pacient zomrel na následky poranení," povedala hovorkyňa nemocnice Veronika Krausová. Útočník údajne chlapca napadol pred rodinným domom a opakovane ho udieral sekerou do hlavy. Spôsobil mu pritom zlomeninu lebečnej kosti v zátylku a pomliaždenie mozgu. Zraneného okamžite previezli do nemocnice, kde ho operovali, jeho stav však lekári označili za kritický.

"Vyšetrovateľ prekvalifikoval zločin pokusu vraždy na zločin vraždy," poznamenala Demjanovičová. Ondrej je vyšetrovacej väzbe.

Pri útoku podľa starostu obce Gabriela Nagya nešlo o rasový motív. Mladík pochádzal zo sociálne slabej rodiny a mohol mať psychické problémy, povedal ČTK.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu