Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Krutý otčim: Malú Lujzu aj hrýzol!

Dievčatko skončilo v banskobystrickej detskej nemocnici. Zobraziť galériu (4)
Dievčatko skončilo v banskobystrickej detskej nemocnici.

SÁSA - Nevlastný otec František (31) takmer na smrť dobil Lujzu (5 mesiacov). Bábätko skončilo v nemocnici so zlomenou lebkou, krvácaním do mozgu a modrinami po celom tele. Násilník dieťa aj dohrýzol! Teraz tvrdí, že sa na nič nepamätá, lebo bol opitý. Polícia muža obvinila pre ublíženie na zdraví a skončil vo väzbe.

"Videla som už niekoľko dobitých detí, ale takýto vážny prípad máme prvýkrát," povedala Jana Gulasová z banskobystrickej detskej nemocnice, ktorá je v prognóze o ďalšom zdravotnom stave dievčatka veľmi opatrná.

Tragédia sa stala na Silvestra, keď Eva (25) nechala svoje tri deti (5 mesiacov, 1,5, 5 rokov) s druhom Františkom. Rodina žije na pustatine v Sáse (okr. Zvolen). Chatrč v lese je vzdialená od civilizácie niekoľko kilometrov. Keď sa Eva vrátila, Lujza ležala na posteli celá modrá.

"Vedela som, že sa niečo stalo. Druh sedel ticho v kúte a Lujza bola celá modrá. Povedal mi, že ju chcel zobrať na ruky a ona mu vypadla. Bojím sa, či to moja dcérka prežije," plakala nešťastná matka, ktorá s Františkom žije 5 rokov. Paradoxné je, že František nie je otcom ani jedného jej dieťaťa. Eva tvrdí, že Fero si občas vypil, ale nikdy deti a ani ju nezmlátil.

František, ktorý mal pre násilie opletačky so zákonom aj v minulosti, nevie čítať a ani písať. Muž už čelí obvineniu pre ublíženie na zdraví a skončil vo väzbe. Na vyšetrovaní spolupracuje aj odborník z klinickej psychológie. "Nič som neurobil a ani nič si nepamätám," povedal s putami na rukách na chodbe súdu, kde rozhodovali o väzbe. V prípade dokázania viny mužovi hrozí 12 rokov basy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu