Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Psychológ o tyranovi malej Lujzy: Zobudilo sa v ňom zviera!

Tyran František svoju nevlastnú dcérku hrýzol. Podľa psychológa tým chcel presadiť svoju silu, tak, ako to robia i zvieratá. Zobraziť galériu (5)
Tyran František svoju nevlastnú dcérku hrýzol. Podľa psychológa tým chcel presadiť svoju silu, tak, ako to robia i zvieratá. (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Zdá sa, že 5-mesačná Lujza zo Sásy je z najhoršieho vonku. Včera ju preložili z oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny na pediatriu. Otčim, ktorý dievčatko surovo dobil, zlomil mu lebku a dohrýzol ho, je vo väzbe.

Podľa psychológa František (31) hrýzol svoju nevlastnú dcérku preto, že ako to u menej inteligentného človeka často býva, prevládli u neho zvieracie pudy.

"Stav malej slečny sa zlepšuje. Miznú jej modriny, avšak vo vyšetrovaní hlavy budeme musieť stále pokračovať. O ďalších prognózach je predčasné hovoriť," povedal Ján Nosko, primár v banskobystrickej detskej nemocnici.

Františka už polícia obvinila z ublíženia na zdraví a hrozí mu trest až 12 rokov väzenia. Podľa odborníkov muž, ktorý nevie čítať a ani písať, zrejme nezvládol plač dievčatka a začal sa správať doslova ako zviera. "V takýchto prípadoch býva najčastejším spúšťačom alkohol. Podľa môjho názoru chcel dievčatko utíšiť, a to za každú cenu, pričom nehľadel a ani nemyslel na dôsledky. Tým, že ju aj hrýzol, chcel presadiť svoju silu presne tak ako zvieratá," povedal psychológ Jindřich Cupák, ktorý je presvedčený, že obvinený násilník by svoj čin s najväčšou pravdepodobnosťou zopakoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu