Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Streľba v bratislavskom Poluse - Útočníkov zadržali!

V bratislavskom Poluse dnes zastrelili človeka. Zobraziť galériu (2)
V bratislavskom Poluse dnes zastrelili človeka.

BRATISLAVA - V bratislavskom nákupnom centre Polus City Center na Vajnorskej ulici sa dnes popoludní o 15.30 hod. strieľalo. Pri streľbe zahynul jeden muž, dvaja boli zranení. Štyria muži podozriví zo streľby z miesta činu ušli na červenom Land Roveri. Polícii sa podarilo páchateľov zadržať.

V rukách polície skončilo aj auto. Šofér auta prišiel na políciu a tvrdil, že mu podozriví naskákali do auta. Polícia vraj dvoch páchateľov zadržala za pomoci vrtuľníka, napísala agentúra SITA.

Nový Čas z hodnoverného zdroja zistil, že jedného zraneného muža na Land Roveri odviezli k ružinovskej nemocnici, tam ho vyhodili z auta a ušli.

Podľa televízie TA3 je mŕtvy muž pravdepodobne cudzinec. Podľa nemocničných zdrojov utrpeli zranení muži strelné poranenia najmä v oblasti hrudníka a rúk.

"Počul som asi 5 výstrelov, a o pol minúty vybehlo 5 ľudí, ktorí mohli byť cudzinci. Po ceste k hlavnému východu jednému vypadla ešte z ruky pištoľ, rýchlo ju zdvihli a bežali ďalej," povedal pre Bleskovky svedok, ktorý bol v tom čase v nákupnom centre Polus.


Zábery Bleskoviek z miesta činu:





Ku streľbe došlo v priestoroch jednej z reštaurácií. Polícia reštauráciu a jej okolie ihneď uzatvorila. Podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Aleny Toševovej boli útočníci ruskej národnosti. Ďalší svedok, ktorý bol v čase streľby na mieste činu pre Bleskovky povedal, že videl štyroch cudzincov tmavej pleti, v čiernych sakách a s bielymi košeľami, ako vybehli z Polusu. "Dvaja niesli (zrejme postreleného) cudzinca a jeden bežal napred – zbrane som nevidel. Na rohu Junáckej ulice a Polusu dobehol k taxíku - VW Pasat tmavomodrej farby. Naliehali cez zavreté dvere a okná na taxikára, nech otvorí. Ten radšej rýchlo zmizol a následne išlo okolo červené terénne auto," potvrdil. Ako dodal svedok, zrejme sa auta páchatelia zmocnili.

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Bratislave Rut Geržová pre Bleskovky povedala, že cudzinca, ktorého páchatelia vyložili pred Ružinovskou nemocnicou hospitalizovali s postrelenou nohou a je stabilizovaný. "Druhého muža previezli na ARO s vážnymi strelnými ranami na hrudníku," povedala Geržová.

Viete viac? Boli ste pri tom? Pošlite nám fotografie alebo video na tip@novycas.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu