Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prestrelka v Poluse: Pátrajú po ďalších troch mužoch

K streľbe došlo v piatok o 15.30 hod. v reštaurácii na prízemí nákupného centra Polus City Center.
K streľbe došlo v piatok o 15.30 hod. v reštaurácii na prízemí nákupného centra Polus City Center.

Aktualizované

BRATISLAVA - Polícia pátra po ďalších troch osobách, ktoré boli v piatok pri streľbe v bratislavskom nákupnom centre Polus. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová, z trojice poznajú totožnosť dvoch ľudí. Ich totožnosť však zatiaľ nezverejnia.

Polícia doteraz nezistila motív streľby, ku ktorej došlo v piatok popoludní v bratislavskom nákupnom centre Polus City Center. Pri prestrelke v reštaurácii zahynul 39-ročný muž, so strelnými poraneniami skončili v nemocnici ďalšie dve osoby.

"Príčina, motív ako aj ďalšie okolnosti streľby i to, kto sa ako na nej podieľal, sa stále zisťuje," uviedla Toševová. Polícia vyšetruje prípad ako obzvlášť závažný zločin vraždy, za čo hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 25 rokov alebo na doživotie, dodala.

Podľa hovorkyne sa incidentu v rušnej časti hlavného mesta zúčastnilo celkovo deväť mužov, medzi nimi boli dve súrodenecké dvojice. Polícia už zaistila päť osôb, po ďalších troch stále pátra. Medzi zadržanými sú aj rusky hovoriaci cudzinci, ktorí by mali pochádzať z Čečenska a Dagestanu. Podľa dostupných informácií boli účastníkmi prestrelky športovci, doplnila Toševová.

Doteraz zrejme najmasovejšou streľbou v slovenskej histórii bola vražda desiatich členov údajného mafiánskeho gangu pápayovcov v roku 1999 v Dunajskej Strede. V tom istom roku sa strieľalo aj v bratislavskom podniku Irish pub, zomreli pri nej dvaja ľudia, jeden sa zranil.

Stav postrelených je nezmenený

Jeden z mužov mal strelné poranenie nohy a leží na chirurgii, druhý mal tri strelné rany, dva priestrely a operačne mu odstránili projektil, ktorý mu uviazol v hrudníku.

K streľbe došlo v piatok o 15.30 hod. v reštaurácii na prízemí nákupného centra. Jeden muž, ktorý je podľa všetkého občanom Slovenska, zahynul, potvrdila TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Alena Toševová.

Stav dvoch mužov, ktorí boli postrelení počas piatkovej prestrelky v nákupnom centre Polus City Center v Bratislave, sa zatiaľ nezmenil. TASR informovala hovorkyňa ružinovskej nemocnice Rút Geržová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu