Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Minister Janušek: Kolíše sa pod ním stolička!?

Marián Janušek podľa kuloárnych informácií v rezorte „dostaval“. Zobraziť galériu (2)
Marián Janušek podľa kuloárnych informácií v rezorte „dostaval“.

BRATISLAVA - Ďalší minister na odstrel? V kabinete Roberta Fica sa podľa informácií Nového Času pripravuje ďalšia výmena. Smer totiž kritizuje ministrovanie Mariána Januška. Ten má pod palcom 400 miliárd Sk z eurofondov. Výmena na tomto poste nie je vylúčená. Horúcim adeptom je podľa zdroja blízkeho vláde štátny tajomník ministerstva fi nancií a tiež nominant SNS František Palko.

Minister výstavby a regionálneho rozvoja Marián Janušek si zavaril po tom, ako „testoval“ elektronickú novinku predkladania projektov. Podať žiadosti si stihli len tí najrýchlejší, ostatní mali smolu.

„Nebudem to komentovať, lebo si musím kúsať do jazyka,“ komentoval to vtedy vicepremiér Dušan Čaplovič. Práve on chce získať agendu eurofondov pod Úrad vlády.

„Počujem to prvýkrát,“ reagoval Janušek na naše informácie, že mu hrozí výmena. Poznamenal však, že zrejme je na rade tentoraz SNS. S funkciou sa totiž už rozlúčili exministri Miroslav Jureňa z HZDS a František Kašický zo Smeru.

„Nebudeme to komentovať,“ odkázala Novému Času hovorkyňa premiéra Silvia Glendová.

Zo zdroja blízkeho SNS sa nám podarilo zistiť, že Januška by mohol nahradiť štátny tajomník ministerstva financií František Palko. „Absolútne o tom neviem. Nič také neexistuje. Žiaden dôvod nie je, takúto ponuku som nedostal. A nebudem sa rozhodovať, pretože sa nemám o čom ,“ vyjadril sa Palko pre Nový Čas.

Minister Janušek: Kolíše sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

KTO JE FRANTIŠEK PALKO (35)

Na ministerstve financií sa pohybuje už od roku 1999. Prežil tam dve Dzurindove vlády, pracoval pre ministerku Brigitu Schmögnerovú, ale aj ministrov Františka Hajnoviča či Ivana Mikloša. Po voľbách v roku 2006 ho ako svojho nominanta posadila Slotova SNS na miesto štátneho tajomníka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu