Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kauza skládky v Pezinku: Fico už nechráni smeti!

Premiér zmenil názor na pezinskú skládku.
Premiér zmenil názor na pezinskú skládku. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico sa konečne stretol s „útočníkmi“ proti vláde a vypočul si ich argumenty. Aktivistov a obyvateľov Pezinka totiž premiér minulý týždeň obvinil z toho, že ich protesty proti skládke v centre mesta sú zmanipulované.

Po stretnutí zmenil názor a pridal sa na stranu ľudí, proti ktorým ešte prednedávnom bojoval. Premiér Fico protesty proti skládke označil za zmanipulovaný útok proti vláde a úradu, ktorý smetisko povolilo. Včera sa však stretol s pezinským primátorom a aktivistami. Priznal, že ich protesty neboli zmanipulované, za svoje výroky sa však neospravedlnil.

„So stretnutím som spokojný. Premiér nám sľúbil, že kauzu bude sledovať,“ povedal Novému Času primátor Pezinka Oliver Solga. „Premiér sa občanom nikdy neobrátil chrbtom. Vláda dala podnet na prokuratúru, aby preverila všetky okolnosti,“ reagovala hovorkyňa Smeru Katarína Kližanová-Rýsová.

Za odpadovú kauzu kritizuje premiéra aj šéf SDKÚ Mikuláš Dzurinda. „Predseda vlády Robert Fico sa obrátil proti občanom, čo je presne vývoj každého diktátora,“ povedal Dzurinda. Jeho vláda so skládkou tiež počítala. „Zostáva nám nad tým rozum stáť, kde opozícia chodí na také nezmysly. Máme pocit, že súčasná opozícia je vedľa ako tá jedľa,“ vyhlásila Rýsová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu