Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hagyari dostal takmer štvrť milióna

Primátor Prešova P. Hagyari
Primátor Prešova P. Hagyari

PREŠOV - Poslanci rozdávali odmeny! Prešovskému primátorovi Pavlovi Hagyarimu sa ušlo 236 100 Sk (7 200 €). Táto suma je presnou polovicou jeho platov za vlaňajší druhý polrok. Odmenu za prvý polrok dostal v októbri 2007.

„Polovicu platu dávam na dobročinné účely a tak to bude aj teraz,“ vraví P. Hagyari, ktorý ešte presne nevie, komu peniaze venuje. „Určite to bude určené ľuďom v núdzi alebo združeniu, ktoré sa venuje dobročinnosti,“ sľubuje primátor, ktorý pravidelne zverejňuje na internetovej stránke, komu peniaze venoval. Poslanec SDKÚ Juraj Hurný sa stotožňuje s tým, že treba pomáhať. „Ale chváliť sa tým, že dávam peniaze na charitu, mi pripadá ako lacná reklama. Aj v Biblii sa píše, že pomáhať a rozprávať o tom je pokrytecké,“ pripomína J. Hurný.

Samotný Hagyari sa však za pokrytca nepokladá. „Primátor v predvolebnej kampani sľúbil, že každý mesiac daruje polovicu svojej mzdy. Teraz to plní. Reakciu na plnenie tohto sľubu vníma ako reakciu, ktorá je na úrovni neveriacich,“ tvrdí tlačový tajomník mestského úradu Michal Kaliňák. V Prešove sa rozpútala aj diskusia o tom, či je vhodné každoročne odmeňovať primátorov päťdesiatimi percentami súčtu platov len preto, že to umožňuje zákon. Návrh na stanovenie kritérií pre vyplatenie odmeny však poslanci neschválili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu