Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na hranici s Ukrajinou kolabovala doprava: Kamionisti čakali vyše 30 hodín

Niekoľkokilometrová kolóna kamiónov blokovala pred hranicou vo Vyšnom Nemeckom celý jazdný pruh. Zobraziť galériu (3)
Niekoľkokilometrová kolóna kamiónov blokovala pred hranicou vo Vyšnom Nemeckom celý jazdný pruh. (Zdroj: Nový Čas)

VYŠNÉ NEMECKÉ - Doprava pri hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom počas uplynulého víkendu kolabovala. Kamióny smerujúce na Ukrajinu sa kľukatili v niekoľkokilometrovom rade a na colné vybavenie čakali viac ako 30 hodín. Blokovali premávku a osobné autá sa nemohli dostať na hranicu. Na pomoc musela prísť polícia. Osobné autá odkláňala do dediny Vyšné Nemecké a kamióny tak čakali na vybavenie vo dvoch radoch.

"Je úplne jedno, či prídete v pondelok, v strede týždňa alebo v piatok. Stojí sa tu stále. Ak stojíte 25 hodín, to je ten lepší prípad,“ hovorí ukrajinský kamionista Roman Chabko. „Kým Poliaci neštrajkovali, tak sa dalo rýchlejšie chodiť cez nich. Dnes však nik nevie, či nezačnú štrajkovať opäť, a tak všetci idú radšej tadiaľto,“ dodáva Ukrajinec, ktorý sa v noci z piatka na sobotu dostal k dedinke Krčava a ďalej nie. V priebehu dvoch dní sa posunul 500 metrov. „Je nedeľa popoludní a mňa čaká ešte asi 10 hodín čakania,“ posťažoval sa Chabko. Tak ako ostatní aj on trávi čas vo svojom aute. Varí si tam, spáva a čaká, kým príde na rad. „Nič iné nám neostáva. Musíme len čakať,“ doplna ďalší kamionista Volodimir Ivanovič Hripta.

Medzi čakajúcimi sú aj kolotočiari. „Sme tu už od piatka. Na Ukrajinu chodíme s piatimi vozmi každý rok. Tentoraz je to čakanie najdlhšie,“ ponosujú sa kolotočiari. Aj keď sú kamionisti na prestoje na hraniciach zvyknutí, vyše 30-hodinové čakanie je aj pre nich príliš. „Nikto nevie oficiálny dôvod. Pomaly sa posúvame. Niekedy za dve hodiny auto ani neposunieme,“ hovorí ďalší šofér Fero. „Z týždňa na týždeň sú tu čakacie doby väčšie. Ovplyvniť to však nevieme,“ uzatvára kamionista.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu