Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Táto mobilná aplikácia má pomôcť rodičom detí od nula do šesť rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Rodičia detí od nula do šesť rokov môžu prostredníctvom mobilnej aplikácie Bebbo sledovať a podporovať vývin svojho dieťaťa, monitorovať jeho rast či zaznamenávať preventívne prehliadky a očkovania. Môžu tiež získavať rady a odporúčania. Bezplatnú aplikáciu v utorok predstavili organizácia UNICEF, Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti (SSPPS SLS) a občianske združenie Pediatri deťom. Dostupná je v 15 krajinách sveta.

"Jedno z možných riešení, ako zachovať najlepšiu možnú zdravotnú starostlivosť o stúpajúci počet detí v ambulancii - aj podľa skúseností z vyspelých krajín - je vzdelávanie rodičov, aby zvládli rozpoznať a manažovať základné príznaky chorôb, sledovali vývin svojho dieťaťa a venovali sa viac prevencii chorôb a fyzickému i duševnému zdraviu svojich malých detí," uviedla prezidentka SSPPS SLS a hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová.

archívne video

NÚDCH predstavilo aplikáciu pre rodičov o zdravotnom stave dieťaťa (Zdroj: TASR/ Jaroslav Novák)

Slovenská verzia aplikácie obsahuje informácie založené na vedeckom poznaní a medicínskej praxi na Slovensku pod garanciou SSPPS SLS. Na jej adaptácii pracovali slovenskí špecialisti na detské zdravie z radov pediatrov, vývinových psychológov aj špeciálnych a liečebných pedagógov. "Počnúc dnešným dňom budú mať rodičia na Slovensku k dispozícii nového praktického pomocníka, vďaka ktorému môžu sledovať a podporovať vývin svojho dieťaťa a zároveň získavať cenné rady a odporúčania," podotkla koordinátorka UNICEF na Slovensku Michaela Bauer.

Bebbo má personalizovaný obsah na základe konkrétneho veku a pohlavia dieťaťa. Poskytuje interaktívne nástroje v štyroch oblastiach. Všetky údaje zadané do aplikácie na účely personalizácie sa ukladajú výlučne v smartfóne používateľa. Môžu ju používať obaja rodičia súčasne pre jedno alebo viac detí.

Viac o téme: PomocDetiRodičiaMobilná aplikácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu