Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žitný netuší, že chlapec zomrel... Čaká ho ďalšia operácia! Polícia začala trestné stíhanie!

Rasťo žitný krátko po nehode. Zobraziť galériu (5)
Rasťo žitný krátko po nehode.

ROHOŽNÍK/BRATISLAVA - V súvislosti so včerajšou autonehodou Rasťa Žitného (31) už polícia koná. Pri tragédii zomrel päťročný chlapček Tomáš Ž., jeho otec Milan skončil so zraneniami v nemocnici. Rovnako tak aj markízacky moderátor. Ten je stále v umelom spánku.

„V súvislosti s nehodou je začaté trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia. Havarované vozidlo aj bicykle boli zaistené pre ďalšie skúmanie. Hmotná škoda sa odhaduje na 1 mil. korún,“ poskytla stanovisko hovorkyňa polície Alena Toševová. Podľa našich informácií už má Rasťo Žitný za sebou jednu operáciu ľavej ruky, ktorá sa uskutočnila v noci.

Chirurgovia ho vraj nemohli operovať ihneď, pretože stratil veľa krvi. Čakajú ho ešte ďalšie operácie dolných a horných končatín. Tie má totiž vážne poranené. Podľa našich informácií bol po nehode pri vedomí a v šoku. Auto mal vraj plné rôznych predmetov od priateľky Lucie Hablovičovej. Lekári ho potom uviedli do umelého spánku, z ktorého sa ešte neprebral.

Mal by v ňom zotrvať približne dva dni. Jeho stav je vraj stabilizovaný, leží na ARO v nemocnici na Kramároch. Podľa našich zistení nevie o tom, že päťročný chlapec Tomáško Ž. zomrel. „Ako zarytý kresťan v živote nepredýcha, že zabil dieťa. Po tejto stránke je psychicky veľmi labilný,“ zhodujú sa ľudia z okolia moderátora. Chlapec a moderátor však nie sú jediní, ktorí utrpeli fyzickú ujmu. So zraneniami leží v nemocnici v Malackách aj jeho otec Milan (34). Pri lôžku sa strieda manželka a sestra.

Na celý prípad je uvalené informačné embargo od polície aj lekárov.

Čo sa v osudný deň stalo?

Moderátor Rasťo Žitný zrazil pri Rohožníku pri Malackách dvoch cyklistov. V pravotočivej zákrute nezvládol riadenie a vletel vo vysokej rýchlosti do tridsaťštyriročného Milana Ž. a päťročnécho Tomáša Ž. Podľa medializovaných informácií sa na aute rútil rýchlosťou 150 či dokonca až 180 km/h. Dokonca vraj v čase nehody telefonoval. Chlapec, ktorý by mal ôsmeho augusta šesť rokov, zraneniam podľahol. Nepomohol ani rýchly prevoz do nemocnice na Kramároch a takmer polhodinové oživovanie. Jeho otec leží so zraneniami v nemocnici v Malackách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu