Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vražedný manželský pár dostal 11 rokov väzenia!

KOŠICE - Trestami odňatia slobody vo výmere 11 rokov a osem mesiacov v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia dnes Okresný súd Košice II uzavrel pojednávanie s manželmi Ladislavom (1979) a Marcelou S. (1980) z Košíc, ktorých uznal vinnými zo zločinov lúpeže a zabitia.

"Na základe rozsiahleho dokazovania senát dospel k záveru, že vina obžalovaných bola jednoznačne a bez akýchkoľvek pochybností preukázaná," zdôraznil predsedajúci. Prokurátor sa vzdal práva podať odvolanie, obžalovaní sa hneď po vynesení rozsudku odvolali a tak nie je právoplatný.

Zločinu lúpeže sa manželia podľa obžaloby dopustili 22. septembra 2006 večer v záhradkárskej lokalite pri teplárni na Teslovej ulici v Košiciach. Podľa prokurátora tam napadli 63-ročného Jána Š., ktorého viackrát udreli do hlavy a tváre. Keď spadol na zem a upadol do bezvedomia, zo zadného vrecka nohavíc mu ukradli päťtisíc korún.

Napadnutý muž utrpel zlomeniny nosových kostí a zo zranení sa liečil dva týždne. Podľa obžaloby manželia o dva dni neskôr aj zabíjali. Tragická udalosť sa stala opäť na Teslovej ulici pred vchodom do prevádzky firmy na výrobu plastových okien. Obžalovaní tam podľa prokurátora napadli 55-ročného Milana K., ktorého bili a kopali po celom tele.

"Dobitý muž utrpel viaceré ťažké zranenia, vrátane zlomeniny spodiny lebečnej, v dôsledku ktorých na ďalší deň zomrel," spresnila pre agentúru SITA hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Obžalovaní dnes v záverečných rečiach tvrdili, že sú nevinní a žiadali súd, aby ich prepustil z väzby na slobodu.

Po porade senátu súd ich žiadosti zamietol. Proti uzneseniu o zotrvaní vo väzbe obžalovaní vzápätí podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Košiciach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu