Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SNS bude v lete zapaľovať vatry zvrchovanosti

Jín Slota
Jín Slota

BRATISLAVA - Predstavitelia Slovenskej národnej strany (SNS) budú po celé leto zapaľovať Vatry zvrchovanosti pri príležitosti osláv 16. výročia prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR Slovenskou národnou radou v roku 1992. "Je to symbolika.

Vraciame sa k časom, keď sa v srdciach Slovákov rozhárali myšlienky o vlastnom štáte. Musíme si pripomínať, aké je vzácne mať vlastný štát na našom autochtónnom území," povedal dnes pre agentúru SITA predseda SNS Ján Slota. Zároveň zdôraznil, že musíme si dávať pozor, aby sme si tento štát udržali.

Opozičné strany podľa Slotu znehodnocujú odkaz našich predkov. "Vymievajú sa zo všetkého národného a rozmýšľajú ako najglobálnejší Európania, zabúdajú pritom, že sme vyšli od jednej matere - slovenskej," vyhlásil Slota.

Prvú vatru zvrchovanosti zapália národniari 7. júla v Ružomberku. Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky si pripomíname 17. júla. Slovenská národná rada (SNR) ju schválila v roku 1992 v rámci bývalej Českej a Slovenskej federatívnej republiky a vyhlásila ňou zvrchovanosť Slovenskej republiky.

Výročie Deklarácie o zvrchovanosti SR - 17. júl je na základe zákona NR SR z 20. októbra 1993 Pamätným dňom SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu