Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Silný vietor úraduje na Slovensku

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA: Silný vietor strhol strechu obchodu Billa na Hradskej
Krátko po poludní strhol silný vietor strechu supermarketu Billa na Hradskej ulici v Podunajských Biskupiciach. Padnutá strecha poškodila niekoľko áut, informoval hovorca Mestskej polície Peter Pleva. Pri pohostinstve Braník v Petržalke zas vietor strhol billboardy, ktoré zatarasili cestu. Na Ľubovnianskej ulici v Petržalke odstraňujú hasiči zo strechy jedného paneláku strhnutú oceľovú konštrukciu.

ŽILINA: Silný vietor vyvrátil stromy, nikto sa nezranil
Silný vietor v Žilinskom kraji vyvrátil stromy, nikto sa nezranil. Na Oravskej priehrade pri Námestove zasahujú hasiči pri záchrane rybára v člne, ktorý sa pre silný vietor nemôže dostať k brehu.

Ako agentúru SITA informoval operačný dôstojník Krajského hasičského a záchranného zboru v Žiline Marián Hlivák, v Ružomberku spadol strom na parkovisku na strážnu búdku. Hasiči odstránili popadané stromy v Žiline, v Čadci, Ružomberku a v Námestove pri vysielači Magurka. Spadnutý strom je aj na ceste pri Mošovciach v okrese Turčianske Teplice. V Martine časť Priekopa spadol plech zo strechy na železnicu. Doprava nie je obmedzená. Vo Vrútkach vietor odtrhol časť strechy rodinného domu. Silný vietor spôsobil aj obmedzenie dopravy v krajskom meste, kde pre výpadok elektrického prúdu nepremávala mestská hromadná doprava.

VÍCHRICA: Železničná doprava na viacerých úsekoch vylúčená
Pre silný vietor a popadané stromy na trati vylúčili Železnice SR (ŽSR) vlakovú dopravu. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa železníc Nela Blašková, úplne vylúčená doprava je na úseku Kúty-Lanžhot, Skalité-Čierna, Kúty-Sekule, Trstená-Tvrdošín, Štrbské Pleso-Starý Smokovec a Štrbské Pleso-Štrba. Na väčšine z týchto úsekov padol na trať strom a poškodil trakčné vedenie. Hrozivejšie vyzerala situácia na úseku Trstená-Tvrdošín, kde strom padol na osobný vlak. Našťastie sa však nikomu nič nestalo, dodala Blašková. Podľa hovorkyne bude na týchto úsekoch doprava vylúčená ešte aspoň šesť hodín.

K obmedzeniu vlakovej dopravy došlo aj na úseku Piešťany-Veľké Kostolany, kde pre silný vietor premávajú vlaky spomalenou rýchlosťou 50 km/hod.

V Trnavskom kraji vietor láme stromy, v Piešťanoch odfúklo strechu múzea
TRNAVA - Stromy popadané v dôsledku silného vetra naplno zamestnávajú hasičov vo všetkých okresoch Trnavského kraja. Podľa krajského operačného dôstojníka Františka Melichera aj keď počet padnutých stromov už prekročil desiatku, zatiaľ sa hasiči nestretli so žiadnym zranením človeka.
PIEŠŤANY - Vietor strhol strechu na objekte vojenského múzea, ktoré sa nachádza v areáli letiska. Podľa okresného riaditeľa hasičov Petra Galba plechová strecha s rozmermi približne 10 krát 10 metrov skončila na neďalekých stromoch. Po zabezpečení priestoru strechu rozoberajú letiskoví hasiči.

NITRA: Padajúci strom zasiahol idúce auto
NITRA - Až sedem výjazdov zaznamenali nitrianski hasiči pre silný vietor od 13:30 do 15:30. Išlo predovšetkým o odstraňovanie padnutých stromov, ktoré prekážali cestnej premávke. Najzávažnejšia udalosť sa stala na Jeleneckej ulici v Nitre, kde spadol strom na idúce osobné auto. Nikto našťastie neutrpel zranenie. V Cabaj - Čápore spadol strom na letnú kuchyňu. Ako uviedol pre SITA Dezider Erdélyi z Hasičského záchranného zboru v Nitre, hasičom pomáhajú pri odstraňovaní spadnutých stromov aj pracovníci Mestských služieb Nitra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu