Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krkavčia matka: Novorodenca dala do škatule od topánok

"Dieťatko máme veľmi radi, "hovorí detská sestra Darina Strochová.

TRSTENÁ - Novorodenca našiel v piatok v noci - v škatuli od topánok - pred svojím rodinným domom na Kukučínovej ulici v Námestove Vladimír V. Muž vyšiel pred dom po tom, ako mu niekto viackrát zazvonil na zvonček. Keď zbadal, že v škatuli je dieťa, okamžite privolal políciu a záchranku.

Záchranka chlapčeka odviezla do nemocnice v Trstenej. Krkavčia matka ho porodila v ten deň večer. Novorodeniatko, ktoré váži 2 350 gramov a meria 45 centimetrov, je zdravé. "Matka ho dokonca ešte umyla a obliekla. V našej nemocnici sa ročne narodí tisíc detí, ale takýto prípad sme ešte nezaznamenali," povedal riaditeľ nemocnice Vojtech Koleják. Zdravotný personál si chlapčeka obľúbil, dali mu aj meno - Adamko. "Máme ho radi. Je ako anjelik," s úsmevom povedala detská sestra Darina Strochová.

Polícia vyzýva občanov, ktorí majú informácie o matke dieťaťa, aby sa prihlásili na najbližšom policajnom oddelení alebo na čísle 158. Malý Adamko bude v nemocnici približne mesiac, potom ho dajú do dojčenského ústavu v Martine. Jej zamestnanci však dúfajú, že matka si po dieťa medzitým príde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu