Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

MHD: Od pondelka najväčšie zmeny v histórii!

BRATISLAVA - Od pondelka nastanú najväčšie zmeny v histórii bratislavskej MHD! Dôvodom je otvorenie nového Mosta Apollo, úspora finančných prostriedkov, ale aj chystaná výstavba nosného systému na báze električky.

Kompetentní tvrdia, že hoci budeme musieť častejšie prestupovať, na zvolené miesto sa dovezieme rýchlejšie.

Trasy zmenia takmer všetky autobusové linky v Petržalke s výnimkou liniek 50, 84, 91, 92 a 191. Jedenásť liniek bude zrušených, resp. prečíslovaných, zvyšné autobusové spojenia budú mať skrátené trasy i zmenené grafikony. Pribudne len päť nových liniek a niekoľko zastávok. Iné zastávky budú, naopak, zrušené, ďalšie ostanú len na znamenie.

"Zmeny v organizácii MHD sú výsledkom dlhodobej analýzy a optimalizácie autobusovej dopravy v Bratislave. Zavedené bude také riešenie, ktoré postupne prijali aj veľké európske mestá," vyhlásil generálny riaditeľ dopravného podniku Ján Zachar. Podľa neho by mali základné linky autobusov premávať so zahustenými intervalmi, čo skráti celkový čas cestovania. Čakať by sme mali max. 4 - 6 minút. Zachar cestujúcim Petržalčanom prisľúbil, že do centra mesta sa dostanú skôr ako doteraz, aj keď s viacerými prestupmi.

Mnohí Petržalčania sú však so zmenami nespokojní. "Prečo zrušili linku č. 81 spájajúcu Petržalku s Hlavnou stanicou?!" rozčuľuje sa dôchodkyňa Anna Pagáčová žijúca neďaleko Technopolu. Slobodnú mamičku Mirku Môcikovú (21) z Ovsišťa pre zmenu rozčúlilo skrátenie linky 83. ,,Musím aj s kočíkom 2-krát prestupovať, než sa dostanem k rodičom na Dvory."

Zrušené linky
71, 76, 80, 81, 82, 85, 86, 89, 90, 97, 198

Nové linky
80, 87, 98, 99 (Petržalka), 55 (Rača), 66 (Prievoz - Miletičova )
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu