Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Markíza: Zajac sa svojho odvolávania v NR SR nebojí

Rudolf Zajac
Rudolf Zajac

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva Rudolf Zajac sa svojho odvolávania v parlamente nebojí. Ako vyhlásil včera v relácii TV Markíza SITO, "keď ma odvolajú, tak zo mňa neubudne. Buď sa vrátim do parlamentu, alebo odídem do dôchodku." Zároveň však dodal, že je presvedčený, že sa nenájde ani 70 hlasov na jeho odvolanie.

Podľa Zajaca ide o politiku opozície, na ktorú má Smer-Sociálna demokracia právo a ktorá je absolútne legitímna. Zajac zároveň tvrdí, že doplatky občanov v zdravotníctve sa nezvýšili a ak by sa tak stalo, je pripravený zo svojej funkcie odísť. "Ak sa čo i len o korunu zvýšia poplatky občanov, myslím tie dvadsať a päťdesiatkorunáčky, podám hneď demisiu," vyhlásil Zajac.

Podpredseda Smeru-SD Pavol Paška Zajaca v relácii presviedčal, že občania každým rokom doplácajú v zdravotníctve viac. Zajacovu reformu zdravotníctva označil za experiment, na ktorý už nemá mandát, pretože ANO, za ktorú kandidoval, už nie je vo vládnej koalícii. Zároveň je presvedčený, že reforma má už len jediný cieľ – privatizáciu štátnych nemocníc a zdravotných poisťovní v prospech finančných skupín. To sú podľa neho hlavné dôvody, prečo by mal Zajac ministerskú funkciu opustiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu