Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Liška odcestoval na návštevu do Kosova aj so Šindlerovou

Juraj Liška
Juraj Liška

BRATISLAVA - Minister obrany Juraj Liška odcestoval dnes do Kosova, kde navštívi slovenských vojakov slúžiacich v operácii KFOR.

Vojakom odovzdá medaily generálneho tajomníka NATO Jaap de Hopp Scheffera "za službu v balkánskej operácii". Liška by sa mal stretnúť aj s veliteľom jednotiek KFOR generálporučíkom Guiseppe Valotom. Pre vojakov má pripravené aj vianočné prekvapenie v podobe vystúpenia finalistky speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar Martiny Šindlerovej.

Slovenský kontingent pôsobí v Kosove od roku 2002. V súčasnosti tam pôsobí stovka príslušníkov ozbrojených síl. Ich počet sa od budúceho roka zvýši. K mechanizovanej rote, ktorá pôsobí v rámci mnohonárodnej brigády Stred, má pribudnúť aj 35-členná čata logistickej podpory.

Nepokojná juhosrbská provincia sa rozprestiera na ploche asi 11-tisíc štvorcových kilometrov. Stáročia je ohniskom etnického napätia a oblasť je v súčasnosti rozdelená na päť vojenských zón. Medzinárodné sily KFOR kontrolujú oblasť Kosova od konca roku 1999.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu