Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hantuchová verí, že proti Češkám nastúpi

Zobraziť galériu (14)
"V Melbourne som mala nabitý program, fyzicky i psychicky ma to vyčerpalo, navyše stále ma trápi zranenie päty," povedala na tlačovke Daniela. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Daniela Hantuchová si nemyslí, že postupom do semifinále Australian Open sa výrazným spôsobom zmení jej tenisový život. Po príchode z Austrálie na Slovensku si už stačila aspoň sčasti utriediť svoje pocity po absolvovaní najúspešnejšieho grandslamového turnaja kariéry.

Patrí k nim aj poznanie, že jeden dobrý výsledok ešte v kontexte s celou sezónou nič neznamená. "Tenis je tým krásny, že aj keď vyhráte grandslam, na ďalší týždeň začínate zase od nuly. Musím zostať nohami pevne na zemi, nič nepodceňovať a robiť pre úspech naďalej maximum. Dôležitá bude stabilná výkonnosť počas celého roka. Chcela by som si ju zachovať," uviedla Hantuchová.

Na margo svojho víťazného ťaženia v Melbourne Parku, dlhodobá slovenská jednotka a už etablovaná hráčka Top Ten poznamenala: "Mám za sebou vydarený turnaj. Som veľmi hrdá na to, že som sa postupom do semifinále grandslamového turnaja zaradila k takým hviezdam slovenského tenisu, akými boli či sú Miloš Mečíř, Karol Kučera či Dominik Hrbatý. Tiež som spokojná s tým, ako som zvládla víťazné zápasy, najmä to, ako sa mi podarilo otočiť osemfinálový duel s Kirilenkovou. V semifinále som bola veľmi blízko víťazstva nad Ivanovičovou, ale nedotiahla som to. Tých chýb tam bolo viac, musím sa z toho poučiť."





Hantuchová sa už neraz nechala počuť, že semifinále z Melbourne kladie v rebríčku úspechov vysoko, ale nie úplne najvyššie. "Najkrajší je pocit, keď odchádzate z turnaja ako víťaz posledného zápasu. Teraz to tak nebolo, ale určite to je veľký úspech, ktorý má svoje pozitíva aj z marketingového hľadiska," povedala.

Daniela sa vyjadrila aj k určitým rozporuplným momentom jej ostro sledovaného semifinálového duelu s Ivanovičovou, ktorý prehrala 6:0, 3:6, 4:6. Celý svet obleteli obrázky chladného podania rúk oboch hráčok a rýchly odchod zdolanej Slovenky z Arény Roda Lavera. Dodatočne sa spomínali aj jej sťažnosti na údajne zámerné vŕzganie teniskami zo strany jej súperky počas Hantuchovej podania.

"Reklamovala som to u rozhodkyne hneď na začiatku duelu, ale ona na to nereagovala. Tak som si to už neskôr prestala všímať. Čo sa týka podania rúk, boli tam emócie, ale z oboch strán. Ona sa tešila, ja som bola sklamaná. Vyznelo to tak, že sme si ruky ledva podali. Inak je to paradox, keďže na okruhu WTA sme práve s Ivanovičovou veľmi dobré kamarátky," vysvetlila Hantuchová.

Slovenskí fanúšikovia tenisu by svoju jednotku radi videli vo víkendovom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie v Brne proti Česku. Daniela však svoju účasť vidí momentálne 50 na 50. "Chronicky boľavá päta mi nedovoľuje plnú záťaž. Verím, že sa ešte do piatku stane zázrak a budem môcť v Brne nastúpiť. Musím však byť stopercentne v poriadku, lebo inak to nemá význam," zakončila Hantuchová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu