Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hľadajte s nami 7 divov Slovenska a vyhrajte!

Vybrať sedem divov sveta je určite náročné. Slovenských kandidátov na „sedmičku“ je tiež tak veľa, že to nie je o nič jednoduchšie. Hrady, jaskyne, rieky, majestátne štíty i malebné doliny – to je len krátky výpočet z toho, čím sa Slovensko môže hrdiť a dostáva punc výnimočnosti.

Nie je to tak len z nášho pohľadu. Krajina pod Tatrami patrí medzi najrozmanitejšie na svete. Poskytuje skutočne jedinečné príležitosti vidieť pohromade skvosty vytvorené prírodou a veľkolepé stavby, ktoré odolali náporom času. Stáva sa, že o slovenských pamiatkach, ktoré stoja za pozornosť, vedia viac v zahraničí než u nás doma. Niektoré z nich sú zaradené do programu ochrany svetového dedičstva UNESCO, pretože ich význam presiahol slovenské územie.

Sú tu však aj také – a tých je väčšina, ktoré by sa na zoznam divov Slovenska mali dostať. Hľadáme sedem neobyčajných pamiatok! Pozoruhodnosti, ktoré sú neodmysliteľne spojené so Slovenskom a jeho bohatou históriou alebo prírodné „zázraky“, nevšedné a unikátne.
Rozhodli sme sa nájsť týchto sedem unikátov. Je na vás, našich čitateľoch, aby ste hlasovali, ktoré z nich robia našu krajinu jedinečnou a atraktívnou.
Zoznam vašich divov bude postupne dopĺňaný a nájdete ho na www.bleskovky.sk/divyslovenska, kde za ne môžete aj hlasovať.
Svoje návrhy na 7 divov Slovenska - text a foto, nám posielajte na adresu: divyslovenska@novycas.sk . Zo siedmich víťazných divov bude vyžrebovaný jeden, ktorého autor získa víkendový pobyt v Tatralandii.

VAŠE TIPY NA 7 DIVOV SLOVENSKA NA MAPE >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu