Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Britská punková legenda Sex Pistols zabávala publikum Hodokvasu

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA)

Piešťany - Britská punková legenda Sex Pistols dnes neskoro v noci zabávala publikum na úvod dvojdňového festivalu Hodokvas v Piešťanoch.

Najdrahší hosť Hodokvasu, ktorého museli organizátori niekoľko rokov prehovárať, vystúpil v pôvodnej zostave. Johna Lydona, Glena Matlocka, Steva Jonesa a Paula Cooka privítali tisícky fanúšikov.

"Toto je Sex Pistols, tu sa nemusíte hanbiť," bol jeden z odkazov rockových rebelov, ktorí ľudí zabávali vyše hodinu. Na druhom najväčšom festivale na Slovensku bolo počuť nielen hity skupiny, ale aj vulgarizmy, ktorými škandalózni zakladatelia punku zvykli pred rokmi šokovať na svojich koncertoch.

Publikum festivalu, na ktorý dorazilo aj dvetisíc fanúšikov z Česka, sa dočkalo aj ich známeho hitu God Save The Queen (Boh ochraňuj kráľovnú), z ktorého predali státisíce singlov. Práve fráza No Future (žiadna budúcnosť), ktorú v nej spievajú, bola mottom celého punkového hnutia. Skupina, ktorá sa v 70. rokoch stala ikonou punkovej scény, tento rok ešte vystúpi na viacerých európskych festivaloch.

Skupina vznikla v Londýne v roku 1975, existovala len necelé tri roky. Vlani si pripomenuli 30. výročie vydania svojej prvej a zároveň poslednej platne Never Mind The Bollocks, ktorý je považovaný za jeden z albumov, ktorý mal v dejinách rocku veľký vplyv.

V minulých rokoch priviedol Hodokvas na pódium napríklad britské skupiny Placebo a Apollo 440, Iggyho Popa či amerických Korn. Práve to podľa jedného z organizátorov Tomáša Holetza prispelo k rozhodnutiu Sex Pistols urobiť si zastávku práve v Piešťanoch.

Deviaty ročník láka aj americkou hip-hopovou legendou Cypress Hill, českými Monkey Bussines, Čechomorom či domácimi rebelmi ako sú Slobodná Európa, Horkýže slíže a Kontrafakt. Návštevníci sa zabávajú aj na tanečných scénach, adrenalínovými športmi a ďalšími atrakciami. Vlani Hodokvas navštívilo 20.000 ľudí.







Video: www.MeToo.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu