Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obesila sa, lebo ju zneuctili spolužiaci!

Jeden z chlapcov si to dokonca nahrával na mobil!
Jeden z chlapcov si to dokonca nahrával na mobil!

VARŠAVA - Strašné! Poľskom otriasla samovražda 14-ročnej Anie, ktorá sa doma obesila, aby sa nemusela vrátiť do gdanského gymnázia.

Tam ju kruto pokorila partia spolužiakov za tichého prizerania sa triedy. „Keď cez hodinu poľštiny učiteľka odbehla z triedy, päť spolužiakov Aniu chytilo, hodili ju na lavicu a tam jej stiahli nohavice aj s nohavičkami. Obchytkávali ju, smiali sa jej, nadávali a robili sa, že ju znásilňujú. Jeden si dokonca celú, asi 20-minútovú scénku, nahral na mobil. Keď sa učiteľka vrátila, nikto nepovedal, čo sa stalo,“ napísal denník Gazeta Wyborcza.

Ponížená dievčina ešte pred návratom učiteľky utiekla domov, kde ju rodičia našli obesenú. Päť útočníkov, ktorých polícia vypočula, pochádza zo zámožných farmárskych rodín. Už v minulosti mali na svedomí iné incidenty v škole, ktoré však ostali bez povšimnutia. Krajinou sa zdvihla vlna odporu proti násiliu v školách a médiá sa pozastavili nad faktom, že vedenie školy do triedy nezavolalo psychológa.
Poľské školy smútia

Deň smútku vyhlásili dnes na všetkých poľských školách po šokujúcej samovražde 14-ročnej školáčky. Poľský premiér Jaroslaw Kaczynski už vo štvrtok avizoval opatrenia na zlepšenie ochrany pred násilím na školách. Agresívni žiaci budú musieť bežné školy opustiť a vzdelávať sa v osobitných školách. Malo by byť jasné, že za ochranu a bezpečnosť detí zodpovedajú školy. Prípad rozrušil poľskú verejnosť, premiér už vo štvrtok hovoril o prehodnotení veku trestnoprávnej zodpovednosti mladistvých. V Poľsku môžu byť už teraz v určitých prípadoch aj 15-roční súdení ako dospelí, ale po tomto skutku sa podľa slov Kaczynského treba zamyslieť, či táto hranica veku ešte stále "nie je privysoká".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu