Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rekordne malé bábätko dnes opustí nemocnicu

Po narodení 24. októbra 2006 vážila Amillia Taylor iba 284 gramov. Zobraziť galériu (3)
Po narodení 24. októbra 2006 vážila Amillia Taylor iba 284 gramov.

MIAMI - Rekordne malé bábätko, ktoré sa narodilo ešte v októbri minulého roku - Amillia Taylor dnes konečne opustí nemocnicu.

Amillia sa narodila veľká iba ako štandardné guľôčkové pero, no dnes sa teší zo života. V maminom lone pobudlo dievčatko iba krátko a predpokladá sa, že ide o prvé dieťa, ktoré prišlo na svet po 22. týždni tehotenstva a prežilo. Po narodení 24. októbra 2006 vážila iba 284 gramov. Vo všeobecnosti je hmotnosť bábätka zlučiteľná so životom asi 400 gramov. Malej Amillii sa však podarilo dokázať, že zázraky sa predsa dejú. Ju samú za zázrak označili nielen rodičia, ale aj lekári z pôrodnice v Miami, kde prišla na svet.

Krátko po narodení, lekári neverili, že by to mohla zvládnuť. Podľa záznamov o predčasne narodených deťoch, ktoré eviduje University of Iowa, sa tak stala rekordne malým bábätkom, ktorému sa niečo také podarilo. Aj preto pre ňu rodičia vybrali meno Amillia, čo v latinčine znamená "nezlomná" alebo "húževnatá", rovnako ako "bojovníčka". Dievčatko je zároveň živým dôkazom toho, čo dokáže súčasná medicína v oblasti predčasných pôrodov. Aj po opustení zdravotníckeho zariadenia bude monitorovaná naďalej. Informácie zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu